Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«Θα ήταν λάθος η αλλαγή πολιτικής εν μεσω κρίσης», λέει η Καγκελαρία

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΠΑΡΟΖΟ
«Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε πολιτική εν μέσω κρίσης», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην διαμάχη που πυροδότησε η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι η ακολουθούμενη πολιτική, αν και κατά βάση σωστή, έχει για ορισμένες χώρες φθάσει στα όριά της.
Μέρκελ: Λάθος η αλλαγή πολιτικής εν μέσω κρίσης
«Πρέπει να συνεχίσουμε την εφαρμογή των πολιτικών μείωσης των ελλειμμάτων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Μπαρόζο και η γερμανική κυβέρνηση έχουν την ίδια άποψη.
«Δεν υπάρχει διαφωνία», σημείωσε, για να προσθέσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών
Μάρτιν Κοτχάους ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ της γραμμής που ακολουθείται και των προτάσεων του Προέδρου της Κομισιόν.
Ο κ. Κοτχάους παραδέχθηκε ότι «για πολλές χώρες ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος», αλλά διευκρίνισε ότι «αυτός είναι ο δρόμος που έχει αποφασίσει η Ευρώπη και ο οποίος στηρίζεται από την ευρεία πλειοψηφία».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στις υπερχρεωμένες χώρες, ο Στέφεν Ζάιμπερτ υπενθύμισε ότι έξι δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για αυτόν τον σκοπό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να υποβάλει τις προτάσεις για την αξιοποίησή τους.
Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ δήλωσε ότι ο κ. Μπαρόζο έχει δίκιο όταν κάνει λόγο για πολιτικά και οικονομικά όρια σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά υποστήριξε ότι κάποιοι παρεξήγησαν τις δηλώσεις του, θεωρώντας ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν επεδίωκε να ανοίξει η συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο, είπε, δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και δεν θα ήταν αποδεκτό από την γερμανική κυβέρνηση. Ακόμη και οι επιλογές ευελιξίας, υπογράμμισε ο κ. Κάμπετερ, βασίζονται σε κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου