Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Ειδικότερα, αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 9.00 έως τις 12.00), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αίτηση ανακοπής που κατέθεσε στο δικαστήριο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και εκδικάζεται την ίδια μέρα, προκειμένου να ανασταλεί η αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της Πολυκλινικής, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

 Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στο ΕΣΥ
Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την προάσπιση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας και στις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται πανυγειονομική πανελλαδική απεργία, την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τραγική την κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, το οποίο συνολικά υπολογίζουν περί τους 6.500 γιατρούς στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, και 10.000 στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Η υποστελέχωση και τα μειωμένα κονδύλια εφημέρευσης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, troktiko.eu, grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου