Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Στο Παρίσι την Πέμπτη η Άγγελα Μέρκελ

Στο Παρίσι θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν από κοινού την αφιερωμένη στην Γερμανία κατά την περίοδο 1800-1939 έκθεση "De l'Allemagne", η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι Γκέρχαρντ Κρόμε και Ζαν Λουί Μπεφά θα παραδώσουν στους δύο ηγέτες τα αποτελέσματα της γερμανογαλλικής ομάδας εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο και δείπνο των δύο αξιωματούχων.
Επισημαίνεται ότι η έκθεση στο Λούβρο, αν και είναι αποτέλεσμα διμερούς συνεργασίας για την συμπλήρωση 50 χρόνων φιλίας Γαλλίας-Γερμανίας, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς Γερμανούς ειδικούς να κάνουν λόγο για μονομερή και επιλεκτική παρουσίαση που αδικεί την γερμανική τέχνη και αρθρογράφους να την συνδέουν ακόμη και με το αντιγερμανικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου