Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΤΗΝ Κ.Ε. της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 15/10/2011




Νίκη Αραμπατζή Δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου &
Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 2η Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΣΥ 15.10.11 Αθηναΐς 

        Φίλες και Φίλοι Σύμμαχοι,
Ξαναβρισκόμαστε σήμερα εδώ στην ‘Αθηναϊδα’, σε μια πολύ κρίσιμη πολιτικά συγκυρία για την χώρα. Η κατάσταση εν ολίγοις συμπυκνώνεται στην εξής φράση :
Ή τώρα ή ποτέ. Ή Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, την οποία πρώτοι εμείς προτείναμε ως υπεύθυνο πολιτικό κόμμα, με μια προγραμματική σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων, που θα συμμετέχουν, που θα στοχεύουν σε μια ευρωπαϊκη κατεύθυνση της χώρας, χωρίς βέβαια η πολιτική που θα ακολουθηθεί να  εξαθλιώνει τους πολίτες.
Σήμερα μία είναι η διαπίστωση, ένας είναι ο κοινός τόπος. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ απέδειξε ότι και δεν μπορεί γιατί είναι ανίκανη να δημιουργήσει μηχανισμούς πάταξης της φοροδιαφυγής, αρκούμενη στην επιβολή ενός φορολογικού αμόκ επί δικαίων και αδίκων εξαθλιώνοντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και από την άλλη απέδειξε ότι δεν θέλει να τα βάλει με τα κομματικά και κρατικοδίαιτα συνδικάτα που τόσα χρόνια καλλιεργούσε στους κόλπους της.
          Ένα είναι το σίγουρο ότι δεν γίνεται 700.000 χιλιάδες υπαλλήλων (κομματικών στρατών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) να κρατούν υπο ομηρία τα υπόλοιπα 9.000.000 Έλληνες στον ιδιωτικό τομέα και τους ελευθερους επαγγελματίες. Δεν γίνεται οι συνδικαλιστες της ΠΟΕ ΟΤΑ να μην προβαίνουν σε αποκομιδή των απορριμάτων με κίνδυνο τη δημόσια υγεία και να μην μπορεί να παρεμβει κανένας σε αυτό. Δεν μπορεί κανένας απεργός να με εμποδίσει εμένα να πάω στη δουλειά μου με το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, δεν μπορεί κανένας συνδικαλιστής εργατοπατερας να κουνά επιδεικτικά το χέρι στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος να κάνει πίσω, ρίχνοντας στον καιάδα τις θυσίες των ευσυνειδήτων πολιτών. Δεν μπορεί όμως και κανένας να τα βάζει συλλήβδην με το δημόσιο τομέα και να μηδενίζει το έργο καποιων ευσυνείδητων υπαλλήλων που και τα προσοντα έχουν, και απόδίδουν στην εργασία τους. Δεν μπορεί να εξομοιώνονται με τον υπάλληλο του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι δικαστικοί και οι στρατιωτικοί.
          Βεβαίως και η ανάπτυξη πρέπει και θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και μάλιστα επειδή ακριβώς αυτό πιστεύουμε, γι αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Και μάλιστα είναι απορίας άξιο γιατί όλα τα κόμματα κόπτονται για τις απωλύσεις στον Δημόσιο τομεα τη στιγμή που κάθε μέρα χάνουν στον ιδιωτικό 700 άνθρωποι καθημερινά τις εργασίες τους. Επιτέλους καποιοι θα πρέπει να ασχοληθούν και με αυτους.
          Είναι ξεκάθαρο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι αυτής της κατάστασης και να είστε σίγουροι πως δεν θέλουν να κάνουν τίποτα επί της ουσίας. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει και την κατάρρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκαστικά γιατί είναι γαλουχισμένη με την ίδια νοοτροπία και τα ίδια υλικά.
Οπότε είναι κομβικός ο ρόλος μας στο πολιτικό σκηνικό, όσο αυτό κι αν ενοχλεί κάποιους. Βεβαια μην εθελοτυφλούμε. Χθες στην τηλεόραση μου είπαν : εσεις που βρισκεστε εκεί στο 2%! Ετσί είναι φίλες και φίλοι, όσα σενάρια συνωμοσιολογίας κι αν επικαλεστούμε, τα νούμερα δεν θα εκτοξευτούν αν δεν καταλάβουμε ότι θέλει κι άλλη προσπάθεια από όλους μας και βέβαια να διορθώσουμε τις όποιες οργανωτικές ή άλλου είδους αδυναμίες.
          Πρώτη η Πρόεδρος η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε δημόσια την αυτοκριτική της πριν περίπου ένα χρόνο τέτοια εποχή πέρυσι στο badminton. Ας κάνουμε λοιπόν κι εμεις τη δική μας που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί αυτή η προσπάθεια είναι σπουδαία, έχουμε σπουδαία Πρόεδρο και σπουδαία στελέχη, οπότε δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Κι αυτο πρακτικά σημαίνει να βγούμε και να πείσουμε τον κόσμο για τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας οι οποίες αναμφισβήτητα είναι οι πλέον αξιόπιστες και υπεύθυνες σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Ξεκινώντας από την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι στοχεύουμε στην νίκη της Συμμαχίας και της Ντόρας, γιατι αυτό μας ενέπνευσε και όχι τα αξιώματα. Αν θέλαμε αξιώματα μέναμε και στα δυο μεγάλα κόμματα από τα οποία προερχόμαστε.
          Εγώ πιστεύω σ’ αυτό το ταξίδι και πιστεύω ότι τελικά θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, αλλα αυτό σημαίνει δουλειά από όλους μας. Οι εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ανα πάσα στιγμή οποτε εμεις πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη της καλπης και να διαψευσουμε όλες τις κασσάνδρες.
          Πίστεψτε σ’ αυτό που επιλέξατε και μην ακουτε τις σηρήνες. Ο δρόμος της υπευθυνότητας έχει κόστος προσωπικό αλλά και πολιτικό θυμηθείτε το πολιτικό κόστος που χρέωσαν στον Κ.  Μητσοτάκη όταν το 1990, που δεν ήταν έτσι η κατάσταση, έλεγε αυτά, που σήμερα γίνονται σε μια νύχτα καταλύοντας καθε όριο συνταγματικότητας και νομιμότητας.  
          Τα πράγματα είναι όντως έτσι, ούτε καλλιεργούμε σενάρια πανικού ούτε κινδυνολογούμε. Η ευρώπη ξεκαθαρα μπορεί και χωρίς εμάς αφού δείχνουνε ότι δεν κάνουνε τίποτα απ’ ότι ψηφίζουν. Το haircut που μας ετοιμαζουν θα αποβεί μοιραίο, αφού θα υποθηκευτεί η δημόσια περιουσία και θα χρειαστεί η εξασφάλιση κάποιων δις ευρώ από τον κρατικό κορβανα.
Αφού λοιπόν η κατάσταση είναι κάπως έτσι υιοθετώ την πρόταση του κ. Ζώρα συναδέλφου στο πολιτικό συμβούλιο και προτείνω και εγώ να ζητήσει η Πρόεδρος μας να ορθώσει αναστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παρα το ότι δεν προβλέπεται από το Συνταγμα(εδώ καταλύεται καθε εννοια συνταγματικότητας με τα μέτρα) να συγκαλεσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Σε αυτή την προσπάθεια προέδρε σας θέλω πρωταγωνίστρια, έτσι όπως πρωταγωνιστείτε με το διεθνές σας κύρος στο εξωτερικό, όπου είστε η τελευταία Ελληνίδα εναπομείνασα συνομιλήτρια με την Ευρώπη. Και αυτό δεν μπορεί να σας το αποδομησει κανέις γιατί για να αποδομήσεις ένα προφίλ, πρέπει πρωτα να εχεις επιβάλλει το δικό σου. Ο νοών νοείτω....
Σας ευχαριστώ πολύ.

Νίκη Αραμπατζή

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου - Υπεύθυνη τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου