Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος:ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Με αφορμή τον καταλογισμό εκ μέρους της Εφορίας στον Δ.Θ. 1.125.000 € ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΜΠΟΥΤΑΡΗ



Η διοίκηση του κ. Μπουτάρη έκανε πολλές γκάφες κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της, αυτό όμως που συνέβη προ ημερών με την υπόθεση ΦΠΑ, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά από της ιδρύσεως του να χρωστά από μη δήθεν καταβολή ΦΠΑ για παρεχόμενες υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Γυμναστήρια, ΚΑΠΗ κ.λ.π.) 1.125.000 € στην Εφορία και συγχρόνως να λοιδορούνται άξια στελέχη της Τ.Α., ξεπερνά κάθε προηγούμενο!.
          Τι ακριβώς συνέβη;
          Απλά ο Δ.Θ., όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, δεν εισέπραξε από τους πολίτες και κατ’ επέκταση δεν κατέβαλε ποτέ στην Εφορία ΦΠΑ, διότι οι ΟΤΑ βάσει του ν.2859/2000 εξαιρούνται της καταβολής ΦΠΑ.
          Στις 16 Μαρτίου όμως του 2011 ο κ. Μπουτάρης έδωσε συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησε την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, διότι δήθεν ο Δ.Θ. θα έπρεπε να καταβάλει ΦΠΑ στην Εφορία για τις παρεχόμενες υπ’ αυτού υπηρεσίες!...
          Διαβάζω στο δελτίο Τύπου του Δ.Θ. από την συνέντευξη εκείνη: «Κακώς δεν αποδόθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο ΦΠΑ στο κράτος», «Ο Δ.Θ. καταστρατηγούσε επί σειρά ετών τις σχετικές φορολογικές διατάξεις», «Ο Δήμος καταστρατηγούσε και τους νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού σε ότι αφορά υπηρεσίες που προσφέρονται στην πόλη μας όπως Γυμναστήρια, Ωδεία, κ.λ.π.» και άλλα φαιδρά παρόμοια.
          Με αυτό το σκεπτικό της Διοίκησης του κ. Μπουτάρη η Εφορία την προηγούμενη εβδομάδα καταλόγισε 1.125.000 για ΦΠΑ    στον Δ.Θ. για τα τελευταία 19 χρόνια και δέσμευσε τις καταθέσεις στις τράπεζες όλων όσων διετέλεσαν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι στα σχετικά όργανα του Δ.Θ.!...
Μόλις όμως η Εφορία προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια η Διοίκηση του κ. Μπουτάρη ξέχασε όσα έλεγε μόλις προ μηνών εναντίον του Παπαγεωργόπουλου και κατήγγειλε ότι « ήταν άδικη και διακριτική εις βάρος του Δ.Θ. η μεταχείριση του κράτους» ότι «κανένας άλλος Δήμος δεν καταβάλλει ΦΠΑ», ότι «οι υπάλληλοι της ΔΟΥ επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο» κ.λ.π., ανέθεσε δε στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να αντικρούσει την Εφορία….
          Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας.
          Για να χτυπήσουν τον Παπαγεωργόπουλο, τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δεν διστάζουν να κάνουν κακό στον Δήμο, να κάνουν κακό κατ’ επέκταση στους Θεσσαλονικείς…..
          Καλώ τον συντοπίτη Υπουργό Οικονομικών κ. Ελ. Βενιζέλο να δώσει άμεσα λύση στην καινούργια αυτή γκάφα της Διοίκησης του κ. Μπουτάρη».
-- 
Vassilis Papageorgopoulos

Πολιτικό Γραφείο                                .
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου             .
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη  .
τηλ.             2310234836       fax.2310244223        .
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου