Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους


(Ανανεωμένο) Θα μπορούσε να βάλει κανείς τίτλο: Ρουπακιώτης – Μανιτάκης 1-0. Το ντέρμπι στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, και της κυβέρνησης, έληξε προς το παρόν με νικητή τον υπουργό Δικαιοσύνης καθώς η διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους αποσύρθηκε στη Βουλή από τον κ. Μπαλτάκο.
Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με εκβιασμούς, απειλές, συγκρούσεις ένα σήριαλ που ξεκίνησε χθες για να ολοκληρωθεί σήμερα. Όπως είπαμε, προς το παρόν, διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο. Μια διαφορετική διάταξη η οποία θα προσπαθεί να συγκεράσει όλες τις απόψεις. Δηλαδή και όσους υποστηρίζουν ότι η βιομηχανία των προσωρινών διαταγών πρέπει να σταματήσει αλλά κι εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει δικαστική προστασία των εργαζόμενων.
Η απόσυρση έγινε ύστερα κι από την παρέμβαση του Φ. Κουβέλη από τις Βρυξέλλες ο οποίος υποστήριξε ότι και ο νόμος πρέπει να ισχύσει αλλά και πρέπει να υπάρχει ταχύτερη διαδικασία στην εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων για τους συμβασιούχους.
Λίγες ώρες πριν ο Αντώνης Ρουπακιώτης είχε απειλήσει με παραίτηση καθώς δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το νομοσχέδιο. Σε διαρροές μάλιστα ότι μπορεί να περάσει η διάταξη ως ξεχωριστό άρθρο ώστε να μη χρειαστεί υπογραφή ο Κ. Ρουπακιώτης είπε ότι θα παραιτηθεί.
Κύκλοι του κ. Ρουπακιώτη έλεγαν ότι δεν θα υποχωρήσει «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».
Το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αφήσει αιχμές και από το βήμα της Βουλής.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μία νοσηρή παρελθοντολογία γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν κάνει πίσω όταν διακυβεύονται κοινωνικά δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου