Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Τα εύκολα μειώθηκαν και έμειναν τα πιο ουσιαστικά»


Με τα σημαντικότερα τραγούδια του, έρχεται ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Γιάννης Σπανός, για δύο μοναδικές εμφανίσεις, «να γεμίσει τις ψυχές μας» στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Ιανός, σήμερα 24 και αύριο 25 Μαΐου.
Ο Γιάννης Σπανός είναι Έλληνας συνθέτης και στιχουργός.

Ο πολύ σημαντικός δημιουργός θα παρουσιάσει μια διαδρομή γεμάτη με τραγούδια που νίκησαν το χρόνο, σε ένα πρόγραμμα που όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ : «θα είναι μία επιλογή από τραγούδια μου, από τη δεκαετία του 60, μέχρι τελευταία, άλλα όχι με σειρά ιστορική, για να διασκεδάσει ο κόσμος και να τραγουδήσει.» Από τις «Ανθολογίες» και την «Οδό Αριστοτέλους» μέχρι τη «Μαρκίζα», «Εκείνο το καλοκαίρι» και το «Σπασμένο καράβι», ο Γιάννης Σπανός ξεναγεί το κοινό στο μουσικό του κόσμο με ειλικρίνεια, καθαρότητα και απλότητα. Συνοδοιπόροι του στο διήμερο μουσικό αυτό ταξίδι θα είναι οι καλοί του συνεργάτες Πένυ Ξενάκη και Κώστας Τζιαγκούλας (τραγούδι).
Ιδιαίτερα χαρούμενος δηλώνει για τις εμφανίσεις του στον Ιανό, τονίζοντας: «τον Ιανό τον θεωρώ μέσα στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, ένα σπάνιο φαινόμενο πολιτισμού και αξιοπρέπειας», ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού που συναντά, καθώς όπως εξηγεί: «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στο κοινό δεν συναντώ ανθρώπους μίας συγκεκριμένης ηλικίας. Έρχονται όλες οι ηλικίες, ακόμα και παππούδες με τα εγγόνια τους. Το χαίρομαι πολύ και αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει επειδή τα περισσότερα τραγούδια μου παραμένουν διαχρονικά.»

ΠηγήΑΜΠΕ, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου