Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Της Έλενας Αντωνοπούλου
Υπευθ, Μεταναστευτικής πολιτικής Δημοκρατικής Συμμαχίας
 

Όλες οι προβλέψεις λένε ότι  η βαθειά ύφεση στην όποια έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία θα συνεχιστεί και το 2012 με όλες τις σχετικές συνέπειες. Το χειρότερο δε είναι ότι δεν μπορεί κάνεις να προβλέψει ποτέ θα αρχίσει η ανάκαμψη.
Στις 900.000 χιλιάδες έφτασαν οι άνεργοι και το 1/3 από αυτούς   επιδοτείται  από το κράτος.
Η ύπαρξη τόσων ανέργων έχει περιορίσει και την εσωτερική ζήτηση και αυτό σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι τζίροι στα καταστήματα, στα μάρκετ, στα εστιατόρια, γενικά παντού. Δεν υπάρχουν λοιπόν χρήματα λόγω της ανεργίας, λόγω της μείωσης των μισθών και συντάξεων, ενώ όσοι είχαν κάποια χρήματα τα κρατούν γιατί δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Την τελευταία διετία έφυγαν στις τράπεζες του εξωτερικού 60 δις. ευρώ! που στέρεψαν το τραπεζικό σύστημα .
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα χρήματα αυτά αν παρέμεναν στην ελληνική αγορά και αν επενδύονταν σε παραδοσιακές μεταποιητικές επιχειρήσεις ή σε μοντέρνες όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενεργείας θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Την ύφεση της ελληνικής οικονομίας την προκάλεσε η διετία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη λανθασμένη οικονομική της πολιτική που εκφραζόταν με την επιβολή φόρων, έκτακτων εισφορών, φόρων στα ακίνητα, κλπ. Οι φόροι αυτοί δεν περιορίζουν το διεφθαρμένο δημόσιο που απορροφά όλους τους φόρους των πολιτών και μεγάλο μέρος των δανείων που παίρνει η Ελλάδα και τα υπόλοιπα πάνε για τα τοκοχρεολύσια παλαιών δανείων. Αυτά τα γνωρίζουμε όλοι, τα ακούμε να  λέγονται καθημερινά.
Το μόνο καλό που έφερε η ύφεση είναι ότι περιορίστηκαν  οι εισαγωγές ακριβών και επώνυμων προϊόντων και έπαυσαν να κυκλοφορούν πανάκριβα αυτοκίνητα. Οι πολίτες (τουλάχιστον η πλειοψηφία) έπαυσε να ελπίζει στο κράτος – πατερούλη έπαυσαν να ελπίζουν στα πολιτικά γραφεία και στο διορισμό στο δημόσιο και στραφήκαν στη δημιουργία δικής τους επιχείρησης. Κλείνουν επιχειρήσεις όμως κάποιες άλλες ανοίγουν. Πολλοί δοκιμάζουν την τύχη τους στις ανανεώσιμες πήγες ενεργείας ή στις καινοτόμες δράσεις. Πολλοί έχουν αρχίσει να καλλιεργούν τα χωράφια τους που τα είχαν εγκαταλείψει για το όνειρο του δημόσιου υπαλλήλου. Πολλοί στρέφονται στον τουρισμό την μοναδική μεγάλη βιομηχανία που έχει αυτή τη στιγμή η χωρα μας, και άλλοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Εμείς θα τους λέγαμε να το σκεφθούν πριν φύγουν  Όλους αυτούς που επιχειρούν στον τόπο μας, οφείλουμε να τους βοηθήσουμε. Να αγοράζουμε τα προϊόντα που παράγουν καθώς και τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν. Ακόμη ας ενισχύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό αυτή τη δύσκολη εποχή. Άλλωστε ο εσωτερικός τουρισμός και καλά οργανωμένος είναι και υψηλού επίπεδου. Προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα και τον εσωτερικό τουρισμό.  Παπούτσι από τον τόπο σου ……. Γιατί όχι;

Έλενα Αντωνοπούλου
Υπεύθυνη τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής
http://www.dimsim.gr/44_1a42/elena-antonopoulou.htmlΔιαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.