Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» Θεσσαλονίκη 15-16/11/2012


Δελτίου Τύπου της ΕΕΚΕ Εσωτερικών για το θέμα της Ελληνογερμανική Συνέλευσης


Δελτίο Τύπου

Σύνοδος «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»
 Διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η 3η Συνάντηση της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται τυπικά για μια συνάντηση αυτοδιοικητικών παραγόντων μεταξύ των δύο χωρών υπό την υψηλή εποπτεία του Γερμανού Προξένου της πόλης και την ισχυρή παρουσία του κ. Φούχτελ, Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης.
Ουσιαστικά όμως είναι η οργανωμένη παρέμβαση γερμανικών οικονομικών ιδιωτικών συμφερόντων στη διαλυμένη από τα μνημόνια και τον Καλλικράτη αυτοδιοίκηση της χώρας μας.
Στόχος η εκμετάλλευση κερδοφόρων τομέων όπως τα απορρίμματα, η ενέργεια, ο τουρισμός κ.ά.
Αυτό αποδεικνύεται από τα ερωτηματολόγια και τις προτροπές προς τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες της Ελλάδας προκειμένου να προτείνουν τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος για τη «μεταφορά τεχνογνωσίας» και την «οικονομική ανάπτυξη».
Κι αυτό σε συνέχεια της ψήφισης του Γ’ Μνημονίου με το οποίο επιβάλλονται μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ, περικόπτονται ακόμη περισσότερο οι πόροι των Δήμων, με αποτέλεσμα να καταργούνται στην πράξη μια σειρά κοινωφελείς δράσεις τους.
Η συνέπεια είναι να παρεμβαίνει το ιδιωτικό κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο), ανεβάζοντας κατακόρυφα βέβαια το κόστος βασικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών (αποκομιδή-διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες) που καλούνται να πληρώσουν οι ήδη άγρια πληττόμενοι από την κρίση πολίτες.
Είμαστε απολύτως αντίθετοι σε αυτού του είδους τις διαδικασίες και ενέργειες που η καγκελάριος της Γερμανίας με πολιτικά άκομψο τρόπο υιοθέτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα.
Οι Δήμοι των κρατών μελών της ΕΕ μπορεί και πρέπει να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς χωρίς την καθοδήγηση κρατικών υπηρεσιών και μεγάλων συμφερόντων, όπως εξάλλου συνέβαινε μέχρι σήμερα μέσα από τα ευρωπαϊκά συλλογικά τους όργανα.
Η μετατροπή τους όμως σε ατζέντηδες επιχειρηματικών ιδιωτικών επενδύσεων που προωθούν συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες πρέπει να αποτραπεί και τέτοιες πρακτικές να καταδικαστούν.

14.11.2012
Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ)
Υπουργείου ΕσωτερικώνΠροβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου