Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δήμητρα Παπανδρέου: «Τελικά δεν είναι να γυρίσεις ανάποδα για να δεις διαφορετικά τον κόσμο. Ένα τράνταγμα αρκεί»!



Αναρρώνει στο σπίτι της η Δήμητρα Παπανδρέου, ύστερα απ΄ το πέσιμο που της δημιούργησε πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα, εξάρθρωση και συνθλιβή αστράγαλου. Ήταν έτοιμη να μετακομίσει στο σπίτι της, στην οδό Αγράμπελης, όταν όλα ξανά ανατράπηκαν.

«Και αυτό θα συμβεί» λέει σήμερα, «με μια απλή καθυστέρηση. Το θετικό με κάθε ατύχημα, είναι, αφού περάσει το ξάφνιασμα και ο πόνος ή η ανησυχία της πρώτης στιγμής, ότι μπορείς και πάλι να αξιολογήσεις τα θέλω σου και να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητες σου. Παίρνοντας ώρες ακίνητη πια, βάζω το κάθε πράγμα στην ειδική του διάσταση».

Η κ. Παπανδρέου ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους χειρουργούς της, τους καθηγητές Πολυζώη Βασίλη και Γιάννη Βλάμη, «για την φροντίδα που έδειξαν σε μένα, όχι γιατί ήμουν γνωστή, αλλά γιατί δεν ξεχνούν αυτοί οι κορυφαίοι επιστήμονες, την ανθρωπιά τους, όπως πολλοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία μας, που κάνουν τη δουλειά τους για όλους το ίδιο, κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, από την καθυστέρηση των μισθών τους μέχρι τις ελλείψεις σε βασικά είδη θεραπείας και υλικών».

Το περιστατικό ιατρικά της κ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και χρειάστηκε τρίωρη επέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί αλλά η αναρρωτική πορεία εξαίρετη και οι γιατροί της εκτιμούν πως πιθανόν και στον ενάμιση μήνα και αφεθούν οι βίδες απ το πόδι και να αρχίσει η αποκατάσταση της κινητικότητας της. Προς το παρών έχει δύσκολη καθημερινότητα. Κινείται για λίγο με πατερίτσες, σε συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού, αλλά παραμένει χαμογελαστή και απτόητη, παρά τον πόνο που ακόμα της θυμίζει τη δύναμη του. «Τελικά δεν είναι να γυρίσεις ανάποδα για να δεις διαφορετικά το κόσμο. Ένα τράνταγμα αρκεί», λέει χαμογελώντας.

Μετά το χτύπημα και τις ώρες μοναξιάς που ένιωσε αβοήθητη, μόνη της πεσμένη στο σπίτι της, η πρώτη της σκέψη, μέσα στο ασθενοφόρο ήταν η μητέρα της. Για να μην την φορτίσει, προστατευτική, της μίλησε η ίδια μετά το χειρουργείο για να την καθησυχάσει πως όλα είναι καλά. «Μάνα είναι! Αν δεν άκουγε εμένα στο τηλέφωνο, να της μιλώ ήσυχα και απαλά, θα τρελαινόταν. Γιατί να της το κάνω αυτό;»

Μαζί της στο πλευρό της είναι καλοί φίλοι και πάντα ο Θοδωρής Αγελασόπουλος, φύλακας άγγελος και η Κίκα Χριστοδούλου.
πηγή: newpost.gr 


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση


Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου