Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σενάρια για νέο αντιμνημονιακό κόμμα!



Σενάρια για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στον χώρο της αντιμνημονιακής Δεξιάς με πρωταγωνιστές τρία προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής διακινούνται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία.

Πρόκειται για τον διαγραφέντα από την ΝΔ βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, τον Κώστα Μαρκόπουλο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Νικήτα Κακλαμάνη από την ΝΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις τους βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε παρασκηνιακές συζητήσεις για την ίδρυση κόμματος που θα κινείται στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αρχικά παραιτήθηκε από υφυπουργός Εργασίας και στη συνέχεια διαγράφηκε από την ΝΔ, κινείται δραστήρια το τελευταίο διάστημα αναζητώντας πυρήνες στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα ενώ απέφυγε να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όπως οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα συνέβαινε.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, διανύει εδώ και αρκετό καιρό μια περίοδο ψυχρότητας με τον Πάνο Καμμένο και εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος του. Αποφεύγει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις οποίες παλιότερα έκανε πολύ συχνά, ακριβώς γιατί διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση το κόμμα του.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο που αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του Γραμματέα του κόμματος , απέναντι στον επίσημο υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ήταν έτσι κι αλλιώς ψυχρές όλα τα τελευταία χρόνια ενώ μόλις σήμερα έθεσε ζήτημα σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με αφορμή όσα συνέβησαν στη Βουλή στις χθεσινές ονομαστικές ψηφοφορίες. Στην επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα ο βουλευτής ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι προκύπτει «μείζον πρόβλημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας» εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολόπουλος σε κατ ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζει ότι ο κ. Μαρκόπουλος θα καταφέρει να προσελκύσει στον νέο φορέα και άλλους βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ενώ σε ότι αφορά το θέμα της ηγεσίας, το αφήνει ανοικτό προς συζήτηση.

Στόχος πάντως είναι η ίδρυση του νέου φορέα να γίνει το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αξιοποιηθεί η έντονη ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό.




Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου