Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Λήξη συναγερμού για τρία πιθανά θύματα του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία

Έληξε ο συναγερμός από τις γαλλικές αρχές για τα τρία πιθανά θύματα του νέου κορωνοϊού, ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα τέταρτο, έπειτα από την καταγραφή του πρώτου ασθενούς


Οι ιατρικές αναλύσεις απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από ιό που προκαλεί οξυμένα αναπνευστικά προβλήματα τρείς άνθρωποι οι οποίοι είχαν έλθει σε κοντινή επαφή με έναν 65χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται με τέτοια συμπτώματα σε νοσοκομείο της βορείου Γαλλίας, όμως ανοικτή παραμένει η πιθανότητα για μία τέταρτη περίπτωση.
Για την τελευταία περίπτωση, έναν άλλο ασθενή, ο οποίος μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον ηλικιωμένο που είναι το μόνο κρούσμα που έχει διαγνωσθεί, «είναι απαραίτητες και επιπλέον εξετάσεις», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Ο ασθενής αυτός νοσηλευόταν στο διπλανό κρεββάτι από τον 65χρονο, ο οποίος νοσεί από τον νέο κορωνοϊό (που έχει ομοιότητες με αυτόν του SARS) κατά την περίοδο που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Βαλενσιάν, μεταξύ 27 και 29 Απριλίου. Σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα λοιμωδών στο Παν/μιακό Νοσοκομείο της Λίλλης.
Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία επιβεβαιώθηκε στις 7 Μαΐου, υπενθυμίζει το γαλλικό υπουργείο.
Ο άνδρας αυτός είχε μείνει στο Ντουμπάι από τις 9 έως τις 17 Απριλίου, προτού νοσηλευθεί στη Γαλλία με οξέα αναπνευστικά προβλήματα.
Άλλα κρούσματα του ιού έχουν εντοπισθεί στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Συνολικά 33 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2012 και 18 άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή λόγω της ασθένειας—11 εκ των οποίων στη Σαουδική Αραβία—επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου