Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η πλατεία Ταιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης ήταν ο επόμενος "στόχος" των δύο Τσετσένων βομβιστών

Οι δράστες των επιθέσεων της Βοστόνης είχαν ως επόμενο στόχο τους τη Νέα Υόρκη, όπου σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια νέα επίθεση στην Τάιμς Σκουέρ, ανακοίνωσε απόψε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Η Νέα Υόρκη ήταν ο επόμενος στόχος τους», είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι αδελφοί Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ «είχαν τη δυνατότητα» να διαπράξουν αυτήν την επίθεση.

«Είχαν κατασκευάσει πολλές άλλες βόμβες και γνωρίζουμε ότι είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτήν την επίθεση», πρόσθεσε.
Ο Μπλούμπεργκ, που είχε στο πλευρό του τον επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι, σημείωσε ότι οι πληροφορίες αυτές του μεταφέρθηκαν από τις αρχές της Βοστόνης που ερευνούν την υπόθεση, μετά τη δεύτερη ανάκριση του νεότερου από τους αδελφούς, του 19χρονου Τζοχάρ, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

«Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε από το FBI ότι ο επιζών τους αποκάλυσε ότι ο επόμενος στόχος ήταν η Νέα Υόρκη. Φαίνεται ότι είπε στο FBI ότι ο ίδιος και ο αδελφός του σκόπευαν να έρθουν οδικώς στη Νέα Υόρκη και να πυροδοτήσουν άλλες βόμβες στην Τάιμς Σκουέρ», είπε ο δήμαρχος.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την Τετάρτη ο Κέλι είχε επιβεβαιώσει ότι οι δύο αδελφοί σχεδίαζαν να πάνε στη Νέα Υόρκη αλλά για να «γιορτάσουν». Χθες υποστήριξε ότι αυτό είχε ισχυριστεί ο Τζοχάρ στην πρώτη ανάκρισή του. Στην δεύτερη, εξήγησε ότι με τον αδελφό του αποφάσισαν «αυθόρμητα» να μεταβούν στη Νέα Υόρκη, αφού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν οδηγό και να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στη Βοστόνη. Δυστυχώς για αυτούς όμως το όχημα δεν είχε αρκετή βενζίνη. 

Είπαν στον ιδιοκτήτη να σταματήσει σε ένα βενζινάδικο όπου εκείνος κατάφερε να το σκάσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.
Ο μεγαλύτερος αδελφός σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε με τους αστυνομικούς ενώ ο νεότερος κρύφτηκε σε μια βάρκα και συνελήφθη, σοβαρά τραυματισμένος, την επόμενη μέρα.
axortagos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου