Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Παραμένει το Τ.Ε.Φ.Α.Α. στις Σέρρες. -Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας στη Φ.Αραμπατζή.



Φωτεινή Αραμπατζή ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


Χαιρετίζω την απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να προκρίνουν αφενός τη συνέχιση λειτουργίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Σερρών αφετέρου τη διασφάλιση του Τ.Ε.Ι. του Νομού μας, στο νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, που προβλέπει το Σχέδιο "Αθηνά".

Αναφορικά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, λόγω της έντονης ανησυχίας, που επικρατούσε εδώ και καιρό, στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα για το μέλλον του Ιδρύματος, εξ αιτίας του ομοειδούς αντικειμένου του με το Τμήμα του Α.Π.Θ., η ικανοποίηση όλων είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σε ό,τι με αφορά, η θωράκιση της λειτουργίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α ήταν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, στις προτεραιότητες των πρώτων μου κοινοβουλευτικών διεκδικήσεων, με συστηματική επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση για τους λόγους που αξίωναν δίκαια και θεμελιωμένα την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του, όπως το επιστημονικό του πλαίσιο, το διδακτικό του προσωπικό, ο αριθμός των φοιτητών, το γεγονός ότι είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα στην πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα, τα σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την πόλη και το Νομό μας από τη διατήρησή του.

Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν, που η ρητή διαβεβαίωση, που είχα λάβει από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σε δύο διαδοχικές συναντήσεις εργασίας μαζί του, τόσο στις 07 Σεπτεμβρίου όσο και στις 07 Δεκεμβρίου του 2012 ότι το Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, επιβεβαιώνονται σήμερα από τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.


Φωτεινή Αραμπατζή ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου