Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Επίσκεψη της ΣΤ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στην Κύπρο για την εθνική επέτειο της Κύπρου. Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το πρωί της Κυριακής στην Κομοτηνή για το προσυνέδριο του κόμματος  και το βράδυ στην Κύπρο  στη  συνάντηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.Για τις τελευταίες εξελίξεις στη μεγαλόνησο συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανεξάρητων Ελλήνων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η τρόικα έχει «βλέψεις» και στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι τα παραρτήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «θυσιάστηκαν» στον βωμό της δανειακής σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν αξιοποιήθηκε πρόταση της κυβέρνησης Παπαδήμου στον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ, κεφαλαίων των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Κληθείς μετά τη συνάντηση να απαντήσει σε ερώτηση για την πρόθεση του να καλέσει στη χώρα εμπειρογνώμονες να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής της Κύπρου στην λίρα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην απαραίτητη αυτή μελέτη θα το κάνει ο ίδιος. Ερωτηθείς μάλιστα εάν ο ίδιος είναι «αντιμνημονιακός» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε: «Για μένα το ξέρει και η Κύπρος και η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη».

«Η σθεναρή στάση απέναντι σε εκείνους που θέλουν να υποδουλώσουν τον ελληνισμό και στην Κύπρο αλλά και το έχουν ήδη πράξει στην Ελλάδα, είναι μια στάση ενός ιεράρχη της Ορθοδοξίας, ενός πατέρα που μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε τους αγώνες μας», δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ανέφερε επίσης πως «ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή την Μεγάλη Εβδομάδα και την Σταύρωση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η ανάσταση θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και την θέληση του λαού».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου