Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το νέο τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης "φέρνει" κόσμο στην πόλη


Ο υπερδιπλασιασμός ξένων τουριστών, οι νέες αεροπορικές συνδέσεις με 34 πόλεις της Ρωσίας, οι καθημερινές πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη, το επιχειρούμενο άνοιγμα στην αγορά της Κίνας και οι επαγγελματίες της πόλης που... "κάθονται στα θρανία" προκειμένου να μάθουν ρώσικα είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης.
Αρχείο:Thessaloniki-landmarks.png
Ρώσοι, Τούρκοι, Ισραηλίτες και Βαλκάνιοι καταφθάνουν μαζικά σε μια πόλη που, όπως λένε φορείς του τουρισμού "αλλάζει και αποκτά ένα πιο εξωστρεφές, ελκυστικό, σύγχρονο και κοσμοπολίτικο πρόσωπο".
"Τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκε μια έντονη προσπάθεια για την προσέλκυση ξένων τουριστών, κάτι που -για πρώτη φορά- έγινε τόσο μεθοδικά και οργανωμένα. Ετσι, για παράδειγμα, για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών ασχολήθηκε μια ομάδα εξειδικευμένων ατόμων, τα μέλη της οποίας γνωρίζουν καλά την τούρκικη νοοτροπία. Καταφέραμε να μετράμε σήμερα 75.000 διανυκτερεύσεις, σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τις 46.000 που ήταν το 2012. Συγκριτικά μάλιστα με 3-4 χρόνια πριν, η αύξηση είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε μόλις τις 10.000", τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης και εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Στέφανος Χατζημανώλης.

ΠηγήΑΜΠΕ, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου