Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας

Η πρύμνη του πλοίου προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου, προκαλώντας ουσιαστικά την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτηρίου.
Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί στο λιμάνι της Γένοβας, από την πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου της λιμενικής αρχής. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές είναι τέσσερις, και έξι οι αγνοούμενοι.
Ορισμένοι από τους αγνοούμενους μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ασανσέρ που, κατά την πρόσκρουση έπεσε στην θάλασσα, ακριβώς μπροστά στον μόλο. Οι δύτες συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 24.00 τοπική ώρα.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το Jolly Nero υπέστη μηχανική βλάβη. Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού, λόγω αβαρίας στις μηχανές, και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
Την στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια: Δέκα, περίπου, υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.
Το Jolly Nero, με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.
Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.
Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος «είναι σοκαρισμένος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου