Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Θέμα συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης θα θέσει ο Ευ. Βενιζέλος


Θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως τόνισε στην κεντρική εισήγησή του στη εν εξελίξει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος.
Venizelos Evangelos min.jpg
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η επιτυχία της κυβέρνησης μπορεί να διασφαλιστεί εάν εφαρμοστούν αυτά τα οποία λέει το κόμμα και πως χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. «Δεν ανεχόμαστε μια ανιστόρητη, κουτοπόνηρη και άδικη κατανομή του κόστους και του οφέλους σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και της χώρας» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που είχαν τηρήσει ΝΔ και ΔΗΜΑΡ επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Λουκά Παπαδήμου.

Αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί και αυτό ως θέμα στη σύσκεψη της Δευτέρας, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη δημόσια διαφωνία» σχετικά με την πορεία του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι «η συζήτηση για το νομοσχέδιο δημιουργεί κακή εικόνα που αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της». Τόνισε εξάλλου ότι εξαιτίας της «πολύμηνης καθυστέρησης», το ΠΑΣΟΚ «αναγκάστηκε» να καταθέσει την πρόταση νόμου για να καλύψει το κενό και να πιέσει την κυβέρνηση.

Αναφερθείς στη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτες, αλαζονικές τοποθετήσεις που προκαταλαμβάνουν τη Βουλή». Υποστήριξε ακόμη ότι πίσω από την τεχνητή πόλωση καλύπτεται η Χρυσή Αυγή ως αντιμνημονιακή δύναμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου