Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στη Φινλανδία σήμερα ο Αντ. Σαμαράς

Real.gr
Διήμερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Φινλανδία από σήμερα. Συνάντηση το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του.
Στο Ελσίνκι ο Αντ. Σαμαράς
Στο Ελσίνκι θα βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν.

Αύριο, Παρασκευή θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στην εμπειρία της Ελλάδας και στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγει από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα επισημάνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή των χωρών της ΕΕ και κυρίως του Νότου, όπου έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις.

Το φόρουμ είναι ενδεικτικό του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα όρια της δημοσιονομικής σταθερότητας και της στροφής που ήδη συντελείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Πέραν του Έλληνα Πρωθυπουργού στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν και της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου