Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στην Ολομέλεια η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

Αναμένεται τοποθέτηση του πρώην υπουργού

Στην Ολομέλεια το αίτημα διεύρυνσης κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου


O πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
O πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τη δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.
Αυτήν την ώρα, το Σώμα ενημερώνουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα που του παρέχεται από τον κανονισμό της Βουλής.
Η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία βασίζεται στην κατάθεση του πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, σύμφωνα με την οποία υπήρχε επίσημη επικοινωνία με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ, κατόπιν εντολών του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Την Τετάρτη, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στην πολύωρη κατάθεσή του υποστήριξε ότι κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέβαλε ο ίδιος προσπάθειες για να παραδοθεί από τις γαλλικές Αρχές η λίστα Λαγκάρντ.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Πλασκοβίτης είχε υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες που έκανε για τη λίστα Λαγκάρντ ήταν τηλεφωνικές.
Την Τετάρτη, ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε ανατρέξει στα αρχεία του, γι' αυτό και δεν θυμήθηκε να αναφέρει το γαλλικό έγγραφο, από το οποίο προέκυπτε ότι ζητούσε τη γαλλική συνδρομή για φορολογική αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ επικαλούμενος και τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος - Γαλλίας για αποφυγή διπλής φορολόγησης.
Ακόμα, ο κ. Πλασκοβίτης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το CD που παρέλαβε και ότι το ηλεκτρονικό υλικό χειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι τόσο η παραλαβή του επίμαχου CD, όσο και του συνοδευτικού εγγράφου που είχαν την δική του υπογραφή έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί, καθώς ήταν μια τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι κακώς δεν έγινε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου