Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τσεχία λόγω πλημμυρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεντρική Ευρώπη λόγω πλημμυρών

Τέσσερις νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής απολογισμός

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεντρική Ευρώπη λόγω πλημμυρών
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές σε πολλές χώρες της κεντρικής  Ευρώπης προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον οκτώ είναι οι αγνοούμενοι. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία έστειλαν στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις αρωγής έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις  που έπληξαν πολλές περιοχές.
Ο Δούναβης πλημμύρισε στη Βαυαρία και δεκάδες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερ μού. Εκατοντάδες δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κοπεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχία και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σχεδόν ολόκληρη η Βοημία, καθώς και περιοχές της Γερμανίας.
Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Πράγα, όπου έχουν στηθεί πρόχειρα φράγματα στον ποταμό Μολδάβα που διασχίζει την πόλη, ενώ έχουν κλείσει οκτώ σταθμοί του μετρό και ένα νοσοκομείο εκκενώθηκε χθες το απόγευμα.

ΠΗΓΗ troktiko.eu, grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου