Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι η υπομονή του εξαντλείται

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές, που κατεβαίνουν στους δρόμους όλης της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του, ότι η υπομονή του έχει τα όρια της και συνέκρινε την τωρινή αναταραχή με την προσπάθεια του στρατού έξι χρόνια πριν να περιορίσει την εξουσία του.
Υπερασπίζεται το νόμο της ποτοαπαγόρευσης ο Ερντογάν

«Σήμερα, είμαστε ακριβώς εκεί που βρισκόμασταν στις 27 Απριλίου 2007» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τότε ο στρατός είχε καταγγείλει τα σχέδια εκλογής του Αμπντουλάχ Γκιούλ, συνιδρυτή με τον Ερντογάν του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η κίνηση αυτή έδωσε στο AKP ευρύ έλεγχο του κρατικού μηχανισμού και των στρατηγών.«Υπάρχει ένα όριο στην υπομονή, και εκείνοι που παίζουν με την πολιτική και κρύβονται πίσω από τους διαδηλωτές θα πρέπει πρώτα να μάθουν τι σημαίνει πολιτική» είπε ο Ερντογάν. 

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση νερού επιχείρησαν να διαλύσουνν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την πλατεία στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου μιλούσε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετείχε σε έξι μεγάλες συγκεντρώσεις την Κυριακή, ως αντίμετρο απέναντι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στις μεγαλύτερες και χειρότερες ταραχές των δέκα ετών της εξουσίας Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου