Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η ατζέντα των συνομιλιών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ σχολίασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ενώ ααναφορά έκανε και στα θέματα τα οποία θα συζητήσουν ο υπουργός εξωτερικών της Αμερικής, τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Η ατζέντα των συνομιλιών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισε την επίσκεψη ως μια επιβεβαίωση για την «ισχύ των διμερών σχέσεων» των δύο χωρών.
Αναλυτικά, η αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε: «Η επίσκεψη την οποία πραγματοποιεί στην Ουάσινγκτον ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζει την ισχύ των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα καθώς [η κυβέρνησή της] εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν κλειδί για ένα μέλλον με περισσότερη ευημερία για το λαό της. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων της συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας, των προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο και της περιφερειακής συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου