Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Το Opel Mokka θα κατασκευάζεται και στην Ισπανία

Opel-Mokka-286901
Οι φήμες υπήρχαν εδώ και μερικούς μήνες και σήμερα η Opel ανακοίνωσε πως λόγω της μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης για το Mokka, (η Opel έχει δεχτεί μέχρι τις αρχές Μαΐου 100.000 παραγγελίες) η παραγωγή του θα γίνεται και στο εργοστάσιο της GM στη Σαραγόσα της Ισπανίας, με το εργοστάσιο να ξεκινά να κατασκευάζει τα Mokka από το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Η διοίκηση της GM και της Opel έλαβε αυτή την κοινή απόφαση λόγω της υψηλής ζήτησης που απολαμβάνει το όχημα στην Ευρώπη. Παράλληλα, πρόσθετη δυναμικότητα θα δημιουργηθεί και στο εργοστάσιο της Bupyeong (Κορέα) που μέχρι τώρα ήταν το μοναδικό σημείο παραγωγής του SUV.
Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel, δήλωσε:
Η απόφαση για τη Zaragoza εναρμονίζεται με τη στρατηγική της εταιρίας μας να κατασκευάζουμε οχήματα στην περιοχή όπου πωλούνται. Η τεράστια ζήτηση για το Mokka υπογραμμίζει την απήχηση των μοντέλων μας, τονώνει την προϊοντική μας επέλαση και διασφαλίζει θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Η απόφαση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η ανεκμετάλλευτη διαθέσιμη δυναμικότητα παραγωγής στην Ευρώπη και επομένως η είδηση είναι ευχάριστη για ολόκληρη την εταιρία.
Είμαι μεγάλη μέρα η σημερινή για τη Opel,» συνέχισε ο Neumann. «Μετά την πρόσφατη απόφαση της GM να επενδύσει 4 δις Ευρώ στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητας και μία πρόσθετη δέσμευση για επένδυση ύψους 230 εκατομμυρίων Ευρώ στο Κέντρο Εξέλιξης του Ruesselsheim, επιβεβαιώνεται και πάλι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.
Οι μεγαλύτεροι νικητές είναι οι πελάτες και υπάλληλοι της Opel στην Ευρώπη. Με αυτή την επένδυση θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε περισσότερα Mokka και να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τους πελάτες μας.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Εργαζομένων – European Employee Forum (EEF) Dr. Wolfgang Schäfer-Klug δήλωσε:
Τα νέα είναι θαυμάσια όχι μόνο για τη Zaragoza αλλά για όλα τα εργοστάσια καθώς θα βελτιωθεί η συνολική αξιοποίηση της δυναμικότητας. Η διοίκηση της Opel ικανοποιεί τώρα ένα παλιό αίτημα του EEF για την παραγωγή του μικρού μας SUV στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία κατάσταση όπου κερδίζουν και οι δύο πλευρές.
Σε πρώτη φάση, 80 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στη Zaragoza για παραγωγή. Η απόφαση παραγωγής του Mokka στην Ευρώπη βοηθά στη διασφάλιση 5.800 θέσεων εργασίας στο Ισπανικό εργοστάσιο της Opel, όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται τα Corsa και Meriva.
Αν και η Ευρωπαϊκή παραγωγή θα βασιστεί αρχικά σε κιτ συναρμολόγησης CKD (Completely Knocked Down), με εξαρτήματα προερχόμενα από την Κορέα, η χρήση ‘τοπικών’ προμηθευτών σταδιακά θα αυξηθεί.
Opel-Mokka-286904

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου