Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ο βραβευμένος «Μανάβης» έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Έρχεται ο Μανάβης με το φορτηγό του γεμάτο φρούτα και λαχανικά από μια άλλη Ελλάδα, ξεχασμένη και κρυμμένη στα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ανοίγει την αυλαία θερινού κινηματογράφου Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Το ντοκιμαντέρ «ταξιδεύει» τους θεατές στα απομακρυσμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και τους ανθρώπους της, με οδηγό τον πλανόδιο μανάβη, Νίκο Αναστασίου που εδώ και 30 χρόνια γυρίζει με το φορτηγό του τα χωριά της περιοχής.

Μαζί με την γυναίκα του Σοφία κάνουν το ίδιο δρομολόγιο, μια φορά την εβδομάδα σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Στην καρότσα του φορτηγού και οι δύο τους γιοι.

Όλοι περιμένουν το μανάβη-«σωτήρα» γιατί εκτός από προϊόντα που δεν ευδοκιμούν στην περιοχή, φέρνει και φάρμακα, είδη χρωματοπωλείου, υδραυλικά, ενώ υιοθετεί διάφορους ρόλους.

Ο ήρωας της ταινίας είναι η επαφή με τον έξω κόσμο. Ο περιβόητος μανάβης εκπληρώνει τις ανάγκες των ξεχασμένων αγροτών της Πίνδου.
  
Ο Μανάβης είναι η τρίτη ταινία που γυρίζει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, Δ.Κουτσιαμπασάκος  ορμώμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αρματολικό Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό 
«δούναι και λαβείν», μια αληθινή πράξη ανθρωπιάς, ένα μάθημα ζωής.
     
    
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου