Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δήλωση Α. Τζιτζικώστα μετά την συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο Τουρκιάς 3/8/11

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, τον απερχόμενο Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Χουσεΐν Οζντεμίρ.


Είναι προς όφελος και των δυο χωρών να συνεργαστούμε στους τομείς που μπορούν να συμβάλουν στην αμοιβαία ανάπτυξη και την ενίσχυση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών, βιομηχανικών και εν γένει των επιχειρηματικών επενδυτών, επιμορφωτικών, πολιτικών, αναπτυξιακών, και κάθε άλλης φύσεως σχέσεων, επαφών και δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκιάς. Την ανάπτυξη και την περεταίρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, τόσο των τούρκικων όσο και των ελληνικών επιχειρήσεων, στον τομέα του μάρκετινγκ, του εμπορίου, της βιομηχανίας και των επενδύσεων. Την περαιτέρω ανάπτυξη του πνεύματος της αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των δυο χωρών. 

Αν χρειαζόνταν να ξεχωρίσω  και επιλέξω έναν  τομέα ιδιαίτερης σημασίας για την προώθηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, θα επέλεγα τον εξής: 
Στον τομέα της ενέργειας θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και στις δύο χώρες υφίσταται, σήμερα, αξιόλογο δυναμικό σε αυτόν τον τομέα, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. Άλλωστε, οι σύγχρονες αντιλήψεις στην ενέργεια ωθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένης της προβληματικής που αναπτύσσεται, παγκοσμίως, σχετικά με την κλιματική αλλαγή.    (Επιμέλεια: Χρήστος Α. Κατσαρός - Chris Sintiki )      
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποχώρησης του κ. Οζντεμίρ από τη θέση του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη συνάντηση ο κ. Οζντεμίρ ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα  για τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και για την υποστήριξή του, στην ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τον συνεχάρη για την επιτυχή θητεία του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε : «Ο κ. Οζντεμίρ είναι ένας εξαιρετικός διπλωμάτης και ένθερμος οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, την οποία και υπηρέτησε σε όλη τη θητεία του στην περιοχή μας. Είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να συνεργαστούμε στους τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην αμοιβαία ανάπτυξη και την οικονομική μας συνεργασία. Η συνεργασία που αναπτύσσουμε στον τομέα του τουρισμού και ειδικά η παρουσία των Τουρκικών αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη μπορούν να αποτελέσουν τον προπομπό για μια ευρύτερη, πολυεπίπεδη συνεργασία προς όφελος και των δύο περιοχών». 
Αυτή η φωτογραφία έχει επιλεγεί για το Google Earth [?] - Κωδ.: 56703875 This photo is nominated to the next contest in category Τοπίο http://www.panoramio.com/photo/56703875

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου