Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη μετά την αρνητική ψήφο της στο άρθρο «37» 20.10.2011


Σ/Ν Υπ. Οικονομικών: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015»

Με τη φράση "Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37, ως έχει μέχρι στιγμής" η Λούκα Κατσέλη προανήγγειλε το απόγευμα της Πέμπτης την αρνητική της ψήφο στο επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αφορά την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Πράγματι, στις 9.00 το βράδυ η κυρία Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο γεγονός που οδήγησε στην άμεση διαγραφή της. 



Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο / Με 154 ναι και 144 όχι http://www.youtube.com/watch?v=zShwCJpl3fM


 


Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη 20.10.11 Ρεπορτάζ MEGA http://www.youtube.com/watch?v=agfRP_2RdXE




Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο / Με 154 ναι και 144 όχι http://www.youtube.com/watch?v=OgK9P3XQ2wc



 
 

Ψηφίστηκαν τα άρθρα ως έχει όπως τροποποιήθηκαν 20/10/11 http://www.youtube.com/watch?v=UJI_muYoDNU






Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη

 Με 154 ναι και 144 όχι, στο σύνολο των άρθρων, υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το άρθρο 37 υπερψήφισαν 153 βουλευτές.

Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη, η οποία καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, για επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Μετά την εξέλιξη αυτή, το κυβερνών κόμμα διαθέτει 153 βουλευτές. 

Τη διαγραφή της κ. Κατσέλη γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θέμα εθνικής ευθύνης για την κρίσιμη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, την εξασφάλιση της έκτης δόσης και την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας.

Μάλιστα, στην επιστολή ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για βελτιωτικές αλλαγές. 

Σε ανακοίνωση της η Λούκα Κατσέλη εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση. Τόνισε ότι είναι και ήταν ΠΑΣΟΚ και έχει στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την Κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να συναινέσει στην αποδόμηση θεσμών που έχουν να κάνουν με εργασιακά δικαιώματα. 

Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη μετά την αρνητική ψήφο της στο άρθρο «37» 20.10.2011

από τον Θάρρος Τόλμη Αλήθεια, Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 στις 11:17 μ.μ.
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου