Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους ασυμβίβαστους σαν την Αγγελική Μήκα, κατά την γνώμη μου μια προσωπικότητα που θα είχε θέση σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, είναι μια πολίτικος που είναι ασυμβίβαστη και δεν δέχεται πιέσεις άλλων ανθρώπων (π.χ καρεκλοκενταύρους πολιτικάντηδες, κόμματων, Βουλευτών ….) έχει πάντα πρώτο στόχο την ζωή των κάτοικων της Βισαλτίας που προσπαθεί να αναδείξει ότι έχει θεμέλια ο Δήμος Νιγρίτας, η όποια μπορεί να εκθέσει τις ιδέες και τα οράματα για την Νιγρίτα και γενικά για την πατρίδα, και όχι πώς να σκέπτεται πώς να φάει χρήματα.
Το μεράκι ανθρώπων σαν την Αγγελική Μήκα να πονάνε και να ζουν να το νιώθουν, είναι αυτό που λείπει σήμερα από την πατρίδα μου από πολλά πολιτικά στελέχη, και έτσι εξηγείτε γιατί δεν υπάρχει καινοτομία στο Νόμο Σερρών .
Νομίζω ότι μια προσωπικότητα σαν την Αγγελική έχει θέση σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων όχι πάνω από 100 άτομα, που μετά μεταξύ τους θα εμπιστευτούν ποιον/α μπορούν να εμπιστευτούν για πρωθυπουργό που θα μπορούσαν να συνεργαστούν.
Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki )
Για την προσωπικότητα, και συγκεκριμένα για την ψυχή, είχε μιλήσει και ο Πλάτωνας! Ας δούμε τι υποστήριζε! Ο Πλάτων (αριστερά) και ο Αριστοτέλης σε νωπογραφία (λεπτομέρεια, στο κέντρο της σύνθεσης) του Ιταλού ζωγράφου Ραφαήλ κρατώντας στο ένα χέρι τον Τίμαιο και δείχνοντας με το δείκτη του άλλου χεριού του τον ουρανό1509. Ανάκτορα του Βατικανού, Αίθουσα της Υπογραφής Σχολή των Αθηνών
Στην ψυχή, ο Πλάτωνας διακρίνει τρία μέρη: το Λογιστικό (που είναι το λογικό), το Θυμοειδές (που είναι καθαρά το ψυχικό, το συναισθηματικό) και το Επιθυμητικό (που είναι η όρεξη, ο πόθος). Γι' αυτό και αναγνωρίζει τρεις αρετές : τη Σοφία, την Ανδρεία και τη Σωφροσύνη. Η καθεμία απ' αυτές αντιστοιχεί σε ένα από τα τρία μέρη της ψυχής. Παρατηρεί, όμως, ότι οι τρεις αυτές αρετές πρέπει να αναπτύσσονται αρμονικά, ώστε το Λογιστικό, ως Θείο, να κυβερνά, το θυμοειδές να υπακούει σ' αυτό ως βοηθός και, τέλος, και τα δύο μαζί να διευθύνουν το Επιθυμητικό για να μην επιχειρεί να εξουσιάζει, αφού είναι το πιο άπληστο και το «κατώτερο» μέρος της ψυχής.
Ο Σωκράτης δίδασκε στους μαθητές του το «Γνώθι σε αυτόν» , πιστεύοντας ακράδαντα ότι μόνο όταν κατανοήσουμε τον εαυτό μας θα καταλάβουμε τη φύση γύρω μας και θα φτάσουμε στην κατάκτηση της αλήθειας. Πόσο εύκολη είναι η αυτογνωσία; Όχι και τόσο. Τα κομμάτια που συνθέτουν την προσωπικότητα παρομοιάζονται με τις αντανακλάσεις σ' ένα δωμάτιο καλυμμένο με καθρέφτες, αφού καθεμιά είναι ένα διαφορετικό τμήμα της προσωπικότητάς μας. Αυτές δε σταματούν ποτέ και το ένα είδωλο επικαλύπτει το άλλο, ώσπου στο τέλος δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι είναι τι.
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:
Αγγελική Μήκα: Στην Βισαλτία που μας ενώνει συνεχίζουμε μαζί ...
Μήνυμα της Αγγελικής Μήκα Συντάχθηκε πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:10 Π.μ
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου