Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Β. Παπαγεωργόπουλος: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΄΄ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ΄΄ ΤΗΣ ΔΕΘ ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΄΄ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ΄΄


Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με την «αξιοποίηση – πώληση» του χώρου της Δ.Ε.Θ. και του χώρου που προοριζόταν για να φιλοξενήσει την «Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» έκανε την παρακάτω δήλωση:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΩΛΗΣΗ» ΤΗΣ ΔΕΘ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ»
          

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να «αξιοποιήσει – πωλήσει» τα 180 στρέμματα της Δ.Ε.Θ., όταν δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας μου και όλων πιστεύω των Θεσσαλονικέων, είναι να μεταβληθεί αυτός ο χώρος – σε περίπτωση μετακίνησης της Δ.Ε.Θ. – σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που είναι τόσο απαραίτητο στην πόλη μας.
            Το θέμα της Δ.Ε.Θ. έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θέλει να ιδιοποιηθεί τα 17 στρέμματα από τα 180 της Δ.Ε.Θ. που ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δ.Θ., με το γελοίο επιχείρημα της «χρησικτησίας»!...
            Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που κράτος επικαλείται ενώπιον της Δικαιοσύνης «χρησικτησία» εις βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης….
            Οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, οι Φορείς της πόλης μας και κυριότατα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης – το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει εκτάκτως – έχουν υποχρέωση να αντιταχθούν άμεσα στην απαράδεκτη αυτή και ερήμην των Θεσσαλονικέων ενέργεια της Κυβέρνησης.
            Συγχρόνως θέλω να επισημάνω ότι τα 600 στρέμματα μετά το Αεροδρόμιο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο χώρος όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ.ΚΑΙ.Θ. επί Προεδρίας μου είχε καταλήξει με σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσίου ότι θα αποτελούσε την «Ζώνη Καινοτομίας Νομού Θεσσαλονίκης».
            Σήμερα πληροφορούμαι ότι και αυτή η έκταση οδεύει προς «αξιοποίηση – πώληση» και όχι ως χώρος φιλοξενίας της «Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης» που τόσες ελπίδες είχε δημιουργήσει για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.
            Η Κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα την στάση της.»
-- 
Vassilis Papageorgopoulos

Πολιτικό Γραφείο                                .
Βασίλη Παπαγεωργόπουλου             .
Μητροπόλεως 55 54623 Θεσσαλονίκη  .
τηλ.             2310234836       fax.2310244223        .


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου