Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πάλι "απέξω" οι Έλληνες αγρότες? - Αποκαλύπτει ο Σερραίος γεωπόνος Θανάσης Μπαντής 27/12/2011


Η ΕΕ χρηματοδότησε προγράμματα καταπολέμησης εχθρών-εντόμων διαφόρων κρατών-μελών, αλλά όχι της Ελλάδας…



Με την Εκτελεστική Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αριθμό Ε(2011) 9243 (εδώ), εγκρίθηκε η χορήγηση κοινοτικής χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2011, με σκοπό την κάλυψη των δαπανών που πραγματοποίησαν:
· η Γερμανία,
· η Ισπανία,
· η Ιταλία,
· η Κύπρος,
· η Μάλτα,
· οι Κάτω Χώρες και
· η Πορτογαλία
για την καταπολέμηση επιβλαβών εχθρών για τις καλλιέργειες και φυτικά προϊόντα.
Μεταξύ αυτών των κρατών, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Κοινοτική Απόφαση, η έγκριση δόθηκε με βάση τους φακέλους που υπέβαλαν τα κράτη μέλη προς την ΕΕ και αξιολόγησε η Επιτροπή. Το συνολικό ποσό της κοινοτικής χρηματοδοτικής συνδρομής ανέρχεται στα 15.006.869,89 €.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΕΕ, η κοινοτική χρηματοδότηση καταβάλλεται εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) έχουν υποβληθεί από το οικείο κράτος μέλος αποδεικτικά στοιχεία για τα ληφθέντα μέτρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1040/2002
β) έχει υποβληθεί από το οικείο κράτος μέλος στην Επιτροπή αίτηση για την καταβολή της χρηματοδοτικής συνδρομής, σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1040/2002.
Στους επιβλαβής οργανισμούς περιλαμβάνονται έντομα όπως το ρυγχοφόρο σκαθάρι των φοινικοειδών, η Tuta absoluta της τομάτας, αλλά και το γνωστό στους Σερραίους αγρότες ζημιογόνο για την καλλιέργεια καλαμποκιού έντομο καραντίνας Diabrotica virgifera (εδώ)
Πολλά από τα παραπάνω έντομα-εχθρούς έχουν τα τελευταία χρόνια εμφανιστεί, δυστυχώς, και στη χώρα μας και έχουν προξενήσει σοβαρές ζημιές, αλλά (και πάλι δυστυχώς) η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική ενίσχυση για την καταπολέμηση των νέων επιβλαβών οργανισμών, προφανώς γιατί δεν δαπανήθηκαν χρήματα για την καταπολέμηση των εχθρών αυτών… ή δαπανήθηκαν και δεν ζητήθηκε η χορήγηση κοινοτικής χρηματοδοτικής συνδρομής;











Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  

Από Chris Sintiki ·



Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου