Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πιάνουν τόπο οι πιέσεις Κοντογιάννη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ


Παρέμβαση βουλευτή Γ. Κοντογιάννη
Τροχοπέδη στην οικονομικά ανεξάρτητη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων


Βελτιώσεων αποδεικνύεται το ελληνικό κράτος, το οποίο όχι μόνο δεν δίνει κίνητρο στους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και την απεξάρτηση τους από τη ΔΕΗ, αλλά αντιθέτως θέτει εμπόδια.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την Απάντηση που έδωσε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης και ύστερα από συνεχείς πιέσεις που έχει ασκήσει προς το αρμόδιο Υπουργείο ο πρώην Υφυπουργός , καταβάλλονται προσπάθειες για να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν ώστε να μπορούν και οι ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ να κάνουν χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Εκτενέστερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραθέτει στην Απάντηση του τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί «Έργων Εγγείων Βελτιώσεων» η Ν.Δ. 3881/1958, υπάρχουν περιορισμοί για την εφαρμογή του ανωτέρου θεσμικού πλαισίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β).
Ήδη, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων & Μηχανολογικού Εξοπλισμού), σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και εξετάζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, προκειμένου οι Ο.Ε.Β. να δύνανται να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των αντλιοστασίων που λειτουργούν με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη συνεπακόλουθη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών».
 Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου