Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Κ. Μπίκα και Ι. Διώτη αποφάσισε η Προανακριτική

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την απόφαση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν αντιφατικά σημεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις τους.

Θα προηγηθούν οι καταθέσεις τόσο του κ. Μπίκα όσο και του κ. Διώτη πριν εξεταστούν πρόσωπο με πρόσωπο στην Προανακριτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, στην κατάθεσή του που ολοκληρώθηκε για σήμερα, ανέφερε ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2011 ή στις αρχές φθινοπώρου συμμετείχε σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή και εκεί, συζητήθηκε και η λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι σε εκείνη τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο του ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι είχε συζητήσει και το θέμα με την τότε διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι ουδέποτε μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ ενώ για την δική του εμπλοκή, φέρεται να είπε ότι περιορίστηκε στον εντοπισμό της και στη διαδικασία να φθάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: eparousia.gr
Μοιραστείτε το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου