Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - Φωτεινή Αραμπατζή


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.03.2013


Σήμερα, 8 Μαρτίου, ημέρα συμβολικής γιορτής και τιμής στη γυναίκα, ως μία εργαζόμενη γυναίκα πολιτικός, δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι πως θα ήταν να υπήρχαν περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις στις οποίες η πολυδιάστατη γυναικεία φύση και ευρηματικότητα θα έκανε τη διαφορά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ωδή και ένα ειλικρινές «ευχαριστώ» σε όλες τις μεγάλες γυναίκες αγωνίστριες, όπως στην Καλλιρόη Παρέν, από τις πρώτες Ελληνίδες φεμινίστριες, στις ιστορικές σουφραζέτες, αλλά και σε κάθε μαχήτρια γυναίκα, που με αποφασιστικότητα και θάρρος αξίωσαν για τις επόμενες γενιές γυναικών το δικαίωμα της ψήφου και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Δυστυχώς, τόσες δεκαετίες μετά, η ισότιμη παρουσία και συμμετοχή των γυναικών στην απασχόληση, στη μόρφωση, στην κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, στο δικαίωμά της στη μητρότητα, απέχει πολύ από αυτό που θα επιθυμούσαμε. Υπάρχει διέξοδος, ο δρόμος είναι η ισότιμη ανάπτυξη των ικανοτήτων και ευκαιριών και των δύο φύλων και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε με κάθε μέσο στην ενίσχυση του πολυεπίπεδου ρόλου και της προσφοράς της γυναίκας στην κοινωνία.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου ο κοινωνικός και οικογενειακός ιστός απειλείται, η ειρηνοποιός και συνεκτική γυναικεία φύση έχει καταφέρει να κρατήσει όρθια την ελληνική οικογένεια και να δώσει διέξοδο. Με τις σκέψεις αυτές και εκφράζοντας σεβασμό κι ευγνωμοσύνη στην Ελληνίδα γυναίκα για την αδιάκοπη και αγόγγυστη καθημερινή προσφορά της, καλωσορίζω τη σημερινή ημέρα και εύχομαι να αναδειχθούν γρήγορα όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη γυναικεία παρουσία, σε ρόλο πρωταγωνιστικό.


Φωτεινή Αραμπατζή
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ         
        

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνα                  694 531 1900  Εργασία
2321 057760   Εργασία
2321 057763   Εργασία
2321 057762   Εργασία
Διεύθυνση      Τσαλοπούλου 2 5ος Όροφος
62122 Sérres, Greece
Γειτονιά          Κέντρο
Ιστότοπος       http://www.arampatzi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου