Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Εισήγηση της Φ. Αραμπατζή σε πολυνομοσχέδιο στην Oλομέλεια της Βουλής 7.3.13

Εισηγήτρια σε πολυνομοσχέδιο πολλών βελτιωτικών ρυθμίσεων για επείγοντα θέματα οικονομικής και κοινωνικής φύσης, ήταν στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.
Το εκτενές πολυνομοσχέδιο ήταν νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αλλά ρύθμιζε επείγοντα ζητήματα οχτώ συνολικά Υπουργείων όπως των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης  Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης αλλά και του Υπουργείου Επικρατείας.

Από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι οι διατάξεις, που αφορούν στη μεταβατική περίοδο εκκαθάρισης ή μετατροπής, που διανύουν οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, κατά την οποία πολλές από τις τωρινές διοικήσεις διώκονται σήμερα αδίκως για ευθύνες των προκατόχων τους για χρέη τους προς το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αναστέλλονται οι διώξεις τους για ένα τουλάχιστον χρόνο έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των συνεταιρισμών, προκειμένου να μπορέσουν να εκτελέσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, χωρίς να σύρονται στα δικαστήρια για ευθύνες, που δεν έχουν και στη συνέχεια να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς, που πραγματικά έφταιξαν. 

Η Σερραία βουλευτής ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι σε καμία περίπτωση η ρύθμιση δεν απαλλάσσει, δεν αθωώνει, όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας της βουλευτού  Νομού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Α. Αραμπατζή, την Παρασκευή (7/3) στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο στην Oλομέλεια της Βουλής.

  Εισήγηση της Φωτεινής Αραμπατζή σε πολυνομοσχέδιο 7.3.13

http://youtu.be/rUdbI1hbeEc

Συνεδρίαση Ολομέλειας 7/3/2013 PM' (Α' Μέρος)


 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τα έντεκα άρθρα του παρόντος νομοθετήματος καλούμαστε να ρυθμίσουμε επείγοντα θέματα της διοίκησης, τα οποία για λόγους άμεσης ανάγκης αντιμετώπισής τους έρχονται συνολικά προς ψήφιση στο παρόν κείμενο.
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή με την παρουσία όλων των αρμόδιων Υπουργών και κατόπιν και της εκτενούς ακρόασης των φορέων κατέστη νομίζω σαφές σε όλους ότι το παρόν πολυνομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού έρχεται να τροποποιήσει, να βελτιώσει και να αποκαταστήσει ασάφειες, εκκρεμότητες και επείγοντα ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής φύσεως, τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης.
Συγκεκριμένα, στα άρθρα 1 και 2 αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εισάγονται νομοθετικές ρυθμίσεις που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας, που συνδέεται με τη λαθρεμπορία, καθώς και της μεταφοράς δασικών προϊόντων στα δημόσια και ιδιωτικά δάση.
Οι ρυθμίσεις περιλήφθηκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τη μορφή επείγοντος δεδομένης της ολοένα και αυξανόμενης έντασης των παραβάσεων και του αριθμού των παραβατών, η οποία έχει ανακύψει λόγω της εκμετάλλευσης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, κυρίως από επιτήδειους λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι προχωρούν εκτενώς σε παράνομες ξυλεύσεις με σκοπό το κέρδος.
Τα αποτελέσματα είναι επιζήμια τόσο για το περιβάλλον που είναι δημόσιο αγαθό –χαρακτηριστικά αναφέρουμε το φαινόμενο της αιθαλομίχλης- για τα δημόσια έσοδα που θα απέφερε η νόμιμη εκμετάλλευση της ξυλείας, για τις επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο χώρο της υλοτομίας, αλλά βεβαίως και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Επιπλέον, κρίνεται ότι η προβλεπόμενη αυστηροποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα λειτουργήσει αποτρεπτικά αποθαρρύνοντας την παραβατικότητα.
Συγκεκριμένα, τροποποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 268 και 271 του Δασικού Κώδικα, ώστε να προβλέπεται εφεξής η μείωση από τα 600 στα 300 ευρώ του ορίου μέχρι του οποίου τα αδικήματα της παράνομης υλοτομίας και μεταφοράς δασικών προϊόντων τιμωρούνται σε βαθμό πταίσματος και η αναγωγή τους επί υπερβάσεως του ως άνω ορίου των 300 ευρώ σε πλημμέλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από εκτενή συζήτηση στην Επιτροπή, δεδομένης της κρισιμότητας της οικονομικής συγκυρίας, αυξήθηκε το όριο αναγωγής του αδικήματος σε πλημμέλημα από τα 200 στα 300 ευρώ. Και αυτό με δεδομένο ότι πίσω από τη βλάβη των 200 ευρώ, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι κρύβονται ατομικές ανάγκες πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν να ζεσταθούν, υλοτομώντας βέβαια παράνομα, λόγω του τεράστιου προβλήματος που δημιούργησε η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Αντιθέτως, πρέπει να επισημανθεί -και ορθώς- ότι η δεύτερη διάταξη που μετατρέπει σε κακούργημα τη λαθροϋλοτόμηση, η οποία ξεπερνά τη ζημιά των 10.000 ευρώ, αφορά αυτούς που παρανόμως ξυλεύουν με σκοπό το κέρδος, αφού η ζημιά που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, αντιστοιχώντας σε περισσότερους από 90 τόνους ξυλείας, είναι προφανές ότι δεν αφορά ενδεείς χρήστες, αλλά παράνομους εμπόρους που αισχροκερδούν, καταστρέφοντας τα πολύτιμα δάση μας. Επίσης, προβλέπονται παρεπόμενες διοικητικές κυρώσεις κατάσχεσης μεταφορικών μέσων.
Ερχόμαστε στο άρθρο 4, το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου συντελούν περαιτέρω στην πολιτική συνολικής αναδιοργάνωσης των δομών του κράτους -το οποίο αποτελεί και κυβερνητική προτεραιότητα και μνημονιακή υποχρέωση- αλλά κρίνονται και επείγουσες στο πλαίσιο της άρτιας και αποτελεσματικής διαχείρισης του νέου Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Πλαισίου ΕΣΠΑ 2014-2020, προς όφελος της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης και της εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων.
Με το παρόν άρθρο, το Υπουργείο προχωρά στη συγχώνευση δύο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, τα οποία τελούν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του κράτους, του «Οργανισμού Αναπτύξεως Δυτικής Κρήτης, ΟΑΔΥΚ» και του «Οργανισμού Αναπτύξεως Ανατολικής Κρήτης, ΟΑΝΑΚ» σε έναν παγκρήτιας εμβέλειας νέο οργανισμό, για όλα τα έργα των υποδομών της Κρήτης, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, ΟΑΚ ΑΕ». Σ’ αυτόν τον Οργανισμό μεταφέρονται οι σκοποί και οι αρμοδιότητες των συγχωνευόμενων Οργανισμών.
Παράλληλα, καταργείται η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ», η οποία ασκεί παρεμφερές αντικείμενο με τους συγχωνευόμενους οργανισμούς και μέτοχος της οποίας εξολοκλήρου είναι το ελληνικό δημόσιο.
Το αντικείμενο δραστηριότητας της καταργούμενης εταιρείας μεταφέρεται επίσης στη νεοϊδρυθείσα εταιρεία ΟΑΚ ΑΕ, όπως και οι αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, εφεξής «ΕΥΔΕ, Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης» και «ΕΥΔΕ, Μελέτη και Κατασκευή Έργου Ύδρευσης Ηρακλείου Κρήτης και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη».
Στην Επιτροπή διευκρινίστηκε επαρκώς ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού ούτε κι η κατόπιν ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του φράγματος Αποσελέμη από το οποίο θα υδρευτούν δύο μεγάλες πόλεις και οικισμοί στην περιοχή.
Η συγχώνευση αυτή κρίθηκε αναγκαία στη λογική εξορθολογισμού κι αναδιάρθρωσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την αποτελεσματικότητα και το δημοσιονομικό όφελος, δεδομένου ότι οι δυο συγχωνευόμενοι Οργανισμοί έχουν όμοιο αντικείμενο δραστηριότητας σε διαφορετικές περιφέρειες του Νομού Κρήτης και όμοια οργανωτική δομή και άρα μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, εκμεταλλευόμενοι τις οικονομίες κλίμακας, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους του Έλληνα φορολογούμενου με τη μείωση λειτουργικών δαπανών του δημοσίου.
Η νέα εταιρεία θα έχει ως αποστολή, μεταξύ άλλων και πέραν των σκοπών που επιτελούσαν οι μέχρι τώρα οργανισμοί, το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη διοίκηση και την επίβλεψη του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα και του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης, καθώς και του υπολοίπου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών Κρήτης.
Να υπογραμμιστεί στο σημείο αυτό –γιατί έγινε πολύς λόγος στην Επιτροπή- ότι στο νέο σχήμα έχει πλέον λόγο τόσο ο α’ βαθμός όσο και ο β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε απολύτως κανένα, καθώς όλα υλοποιούνταν από μια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στη νέα εταιρεία θα συμμετέχει το κράτος κατά 51% -ενώ το έως τώρα Υπουργείο είχε τον έλεγχο 100%- και το 49% θα μοιράζεται μεταξύ των παλαιών μετόχων ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ, δηλαδή μεταξύ περιφέρειας με ποσοστό 22%, δήμων 22% επίσης και αγροτικών συνεταιρισμών με ποσοστό 5%.
Περαιτέρω, με τις προτεινόμενες διατάξεις για συγχώνευση των εν λόγω Οργανισμών διασφαλίζεται σε ευρύτερο επίπεδο η ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας της Κρήτης.
Στην Επιτροπή έγινε εκτενής διαβούλευση για την περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητικό Συμβούλιο με αύξηση του αριθμού των αυτοδιοικητικών από δύο σε τέσσερις και συνεπώς την αύξηση και του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από εννέα μέλη σε έντεκα μέλη.
Τέλος, με το άρθρο 5 προβλέπεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΟΑΚ ΑΕ δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους, όπως ίσχυε και με τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιρειών.
Στο άρθρο 6 αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συμπληρώνεται η υφιστάμενη νομοθεσία για τις διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές και επιτρέπεται στην ουσία η εναρμόνιση με τα συμφωνηθέντα σε διακρατικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προτεινόμενη ρύθμιση που αποτέλεσε αντικείμενο διαβούλευσης με τους φορείς των κλάδων των μεταφορέων βοηθά στον εξορθολογισμό στην αγορά και καθιστά εφικτή την εφαρμογή του συνολικού κανόνα ισοτιμίας 50-50 των επιχειρήσεων από την Ελλάδα και κάθε αντισυμβαλλόμενο κράτος.
Ειδικά για την περίπτωση της Αλβανίας, εδόθησαν νομοθετικώς δύο παρατάσεις για τις υφιστάμενες άδειες εκτέλεσης δρομολογίων και την εφαρμογή του νέου καθεστώτος προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης με τη γείτονα χώρα ως προς τη διάδοχη κατάσταση. Η τελευταία παράταση για την Αλβανία εξέπνευσε στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, για τις δε λοιπές χώρες εκπνέει στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η διάταξη επιτρέπει την παρέκκλιση από το γενικό κανόνα δρομολογίων μόνο μεταξύ Αθηνών ή και Θεσσαλονίκης και της πρωτεύουσας του άλλου κράτους που θέτει ο ν. 4070/2012 στην περίπτωση ύπαρξης διακρατικής συμφωνίας εν ισχύ, ασχέτως αν πρόκειται για όμορα με την Ελλάδα κράτη ή μη. Δίνεται δε εξουσιοδότηση για έκδοση υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να καθοριστούν οι σχετικές λεπτομέρειες.
Τέλος, η διάταξη θα επιτρέψει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες ανάγκες ζήτησης αλλά και γεωγραφικής εξυπηρέτησης του μεταφορικού φόρτου ανάμεσα στην Ελλάδα και το αντισυμβαλλόμενο κράτος.
Ειδικά ως προς τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, η παρούσα διάταξη κρίνεται αναγκαία καθώς επηρεάζει ένα πλήθος ομογενών και Αλβανών επιβατών που επισκέπτονται ή διαμένουν στη χώρα μας, αλλά κυρίως αποτελεί πολιτικό θέμα μεγάλης σημασίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας, γι’ αυτό και οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο αρμόδιων Υπουργείων ήταν μακρές.
Ερχόμαστε στο άρθρο 7 αρμοδιότητας και πάλι του Υπουργείου Ανάπτυξης που απαλλάσσει από αστική ευθύνη και διοικητικές κυρώσεις για χρέη προς το δημόσιο και φορολογικές παραβάσεις τα μέλη των διοικήσεων των εταιρειών του ομίλου της Ολυμπιακής που βρίσκονται υπό εκκαθάριση. Η ποινική δίωξη των διοικητών της Ολυμπιακής έχει παύσει με νόμο και η μη ύπαρξη προσωπικών τους ευθυνών για τα χρέη της εταιρείας έχει κριθεί με αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Ειδικότερα, το πρόβλημα έγκειται στο ότι στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η αλληλέγγυος και εις ολόκληρον ευθύνη των διοικητών νομικών προσώπων για φορολογικές παραβάσεις και χρέη προς το δημόσιο, αλλά και διοικητικές κυρώσεις για τη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο από τα πρόσωπα αυτά. Έτσι, κάποιοι διοικητές οργανισμών -και ειδικά στην περίπτωση της Ολυμπιακής- δεν μπορούν να εκδώσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, απειλούνται με προσωπική κράτηση και τούς ζητείται η καταβολή από την προσωπική τους περιουσία εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για οφειλές των νομικών προσώπων που διοίκησαν προς το δημόσιο επειδή και πριν ακόμη την ανάληψη των καθηκόντων τους οι οργανισμοί είχαν χρέη.
Ας μην ξεχνάμε ότι η έννομη τάξη προβλέπει δικαίωμα αναγωγής των ανωτέρω προσώπων κατά των μετόχων και εν προκειμένω κατά του ελληνικού δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το ελληνικό δημόσιο στρέφεται κατά ανθρώπων που αύριο έτσι κι αλλιώς θα ζητήσουν και θα πάρουν τα χρήματα πίσω, έχοντας υποστεί όμως ταλαιπωρία.
Όσον αφορά στις διατάξεις του νομοσχεδίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, στην ουσία το άρθρο 8 του παρόντος διευκρινίζει και ξεκαθαρίζει αυτό που προβλέπεται ήδη από τη σχετική διάταξη του υφιστάμενου νόμου 4115/2013, δηλαδή ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, του ΕΟΠΠΕΠ, μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο όταν αυτός αναπληρώνεται από τον Πρόεδρο. Καθίσταται λοιπόν νομοθετικά σαφές ότι είναι νόμιμη η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς τον ορισμό του διευθύνοντος, τη θέση του οποίου αναπληρώνει ο Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη του πρώτου, προκειμένου ο ΕΟΠΠΕΠ να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται απρόσκοπτα στις αρμοδιότητές του. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο έχει εκκινήσει διαδικασίες πλήρωσης της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του εν λόγω φορέα.
Με το άρθρο 9 αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιδιώκεται η τροποποίηση διατάξεων του ν. 4015/2011, προβλέποντας αναστολή διώξεων ενός έτους από ευθύνες για χρέη των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων προς το δημόσιο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωτογενής τομέας είναι εργαλείο ανάπτυξης και οδός διαφυγής της χώρας μας από την κρίση. Βασική προϋπόθεση στην κατεύθυνση αυτή είναι η ύπαρξη ενός υγιούς, καθαρού και ως εκ τούτου ισχυρού συνεταιριστικό κινήματος με ενεργό παρέμβαση στην αγορά υπέρ των συμφερόντων των παραγωγών.
Δυστυχώς στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’80 παρατηρούμε μια παρακμιακή πορεία του συνεταιριστικού κινήματος, μια κατάχρηση των συνεταιριστικών αρχών. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται σήμερα σε τέλμα πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις με μόνη τους δραστηριότητα τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Αιτία παρακμής είναι είτε οι αμαρτίες του παρελθόντος, είτε οι άστοχες οικονομικές επιλογές τους, είτε η ίδια η κρίση.
Την κατάσταση επιδείνωσε ο τελευταίος νόμος 4015/2011 που, παρά τις καλές προθέσεις του, δημιούργησε πλήθος δυσλειτουργιών και αυτό γιατί εγκλώβισε ουσιαστικά τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε καθεστώς ομηρίας αφού ως ότου υλοποιηθεί η μετατροπή ή η εκκαθάριση των οργανισμών, δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση ή η εκποίηση περιουσιακών τους στοιχείων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αποπληρώσουν χρέη προς το ελληνικό δημόσιο.
Έτσι, λοιπόν, σήμερα αρκετοί πρόεδροι και διοικητικά συμβούλια διώκονται και διασύρονται αδίκως, διότι στην προσπάθεια για την εξυγίανση των συνεταιριστικών οργανώσεων σηκώνουν βάρη και κακοδιαχειρίσεις προκατόχων τους, συρόμενοι στα δικαστήρια για ευθύνες που δεν έχουν. 
Με την προτεινόμενη ρύθμιση αναστέλλεται για τους υπό μετατροπή συγχώνευση, εξυγίανση, εκκαθάριση αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις καθώς και για αυτούς που θα τεθούν σε εκκαθάριση με οποιονδήποτε τρόπο, για ρητά καθοριζόμενο διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 η ποινική δίωξη ή η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων σε δεύτερο βαθμό, οι πάσης φύσεως διοικητικές και αστικές κυρώσεις καθώς και η έναρξη ή η συνέχιση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας των προέδρων και λοιπών μελών της διοίκησής τους για ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανωτέρω προς το δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Ειπώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Επιτροπή και μετά από εισηγήσεις συναδέλφων έγινε σχετική τροποποίηση –αναφορικά με το χρονικό διάστημα της αναστολής της 31ης Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους- ώστε να δοθεί περαιτέρω δυνητική, από τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ετήσια παράταση μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και άρα η ratio legis του νόμου.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Θα ήθελα δύο λεπτά ακόμα, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Έχετε δύο λεπτά, κυρία συνάδελφε.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Πρέπει να τονιστεί ότι σε καμμία περίπτωση η ρύθμιση δεν λειτουργεί ως «αφετείο», ως συγχωροχάρτι, το οποίο εξαλείφει το αξιόποινο και συγκαλύπτει παράνομες πράξεις και ατασθαλίες. Δίνει, όμως, αναστολή δίωξης, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής ή συγχώνευσης των οικείων ενώσεων. Άλλωστε για ανάλογες οφειλές που πρόκειται να δημιουργηθούν στο μέλλον προβλέπεται η λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά των ως άνω φυσικών προσώπων.
Τέλος, προβλέπεται ότι η αναστολή εκτέλεσης ισχύει και για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Είναι δε απολύτως ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανωτέρω αναστολής δεν μετρά στο χρόνο παραγραφής τυχόν αδικημάτων.
Με το άρθρο 10, αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, η εξέταση των υποθέσεων υιοθεσίας λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν, παραμένει στα Πρωτοδικεία και περνά από τα πολυμελή στα μονομελή, ώστε να παρέχονται εχέγγυα για πληρέστερη αξιολόγηση κατ’ εξαίρεση του ν.4055/2012, ο οποίος προέβλεπε ότι από 1ης Μαρτίου του 2011 μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας στα Ειρηνοδικεία. Παράλληλα, αίρεται ο περιορισμός ότι αρμόδιο δικαστήριο για την τέλεση της υιοθεσίας είναι μόνο εκείνο, στην περιφέρεια του οποίου διαμένει εκείνος που υιοθετεί ή υιοθετείται και η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε όλα τα δικαστήρια της επικράτειας.
Με το άρθρο 11, αρμοδιότητας Δημόσιας Τάξης, προβλέπεται η εξαίρεση των εν ενεργεία ιδιωτών που φοιτούν στις παραγωγικές σχολές της Αστυνομίας από το γενικό κανόνα της αναστολής των εισακτέων ιδιωτών σε ποσοστό 40% σε αυτές, για να μπορέσει να υπάρξει ομαλή συνέχεια στην παραγωγή στελεχών αξιωματικών στην ΕΛΑΣ βάσει της τηρούμενης επετηρίδας.
Με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εναρμονίζεται το καθεστώς εισαγωγής των μελών των τριτέκνων οικογενειών στις σχολές της Αστυνομίας ενώ με τη διάταξη της τελευταίας παραγράφου 3 του άρθρου 11 διατηρείται το αποσπασμένο προσωπικό που προέρχεται από φορείς που συγχωνεύονται, προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία της νεοσύστατης Υπηρεσίας Ασύλου.
Τέλος, με το άρθρο 12, αρμοδιότητας του Υπουργείου Επικρατείας, ουσιαστικά γίνεται επαναδιατύπωση του άρθρου 22 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, ώστε να αποσαφηνίζεται πλήρως ότι οι δαπάνες λειτουργίας της νεοσυσταθείσας με τον ανωτέρω νόμο Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, η οποία υπάγεται απευθείας  στον Πρωθυπουργό, βαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό και έχει ως διατάκτη τον προϊστάμενό της Γενικό Γραμματέα Συντονισμού, προκειμένου να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία της εκ των δημοσιονομικών θεμάτων.  
Συγκεφαλαιώνοντας τα παραπάνω σας καλώ να υπερψηφίσετε το νομοσχέδιο.
Σας ευχαριστώ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου