Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού


Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Εφραίμογλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ). Υπήρξε πρωτοπόρος και οραματιστής της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της.
Απεβίωσε ο Λάζαρος Εφραίμογλου, πρόεδρος Ιδρ. Μείζονος Ελληνισμού
Ο Λάζαρος Εφραίμογλου γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες από την Σπάρτη Πισιδίας της Μικράς Ασίας. Διακρίθηκε στον επιχειρηματικό τομέα και τη δημόσια ζωή, ενώ για το κοινωνικό του έργο τιμήθηκε με δεκάδες βραβεία, διπλώματα και Μετάλλια Τιμής και Εποποιίας. Εξελέγη Βουλευτής A’ Αθηνών το Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της «Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος», αντιπρόεδρος της «Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων» και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής – Εμπορίου.
Το 1993 ίδρυσε μαζί με την οικογένειά του το ΙΜΕ, στο οποίο είχε διαθέσει σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του. Το Ίδρυμα έχει στόχο τη διάσωση και παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού του Eλληνισμού, μέσω των νέων τεχνολογιών. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου «Ελληνικός κόσμος». Διαθέτει μουσειακούς χώρους, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Ελληνισμού.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασαν με γραπτά σημειώματα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για έναν μεγάλο Έλληνα οραματιστή, έναν δημιουργικό άνθρωπο με βαθύ πατριωτικό αίσθημα, που υπηρέτησε με σεμνότητα και ανιδιοτέλεια το δημόσιο συμφέρον.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή, 26 Απριλίου & ώρα 17:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου