Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σταθεροποιητικές τάσεις στη γερμανική οικονομία


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

lefta 
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η οικονομία της Γερμανίας σταθεροποιήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους  παρόλο που  η ζήτηση και η κατανάλωση δεν αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία κατάφερε να «επιζήσει» της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, αισθάνεται πλέον στο «πετσί της» τη μειωμένη ζήτηση.
Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στη μηνιαία εκθεσή του: «Μετά από μια σημαντική οικονομική ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους, η συνολική οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία φαίνεται ότι σταθεροποιήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο».
Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6 τοις εκατό κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, καθώς προκλήθηκε σύγχυση στις εταιρείες από την κρίση στην ευρωζώνη με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν λιγότερες επενδύσεις και να μειωθεί η δραστηριότητα του εμπορίου.
«Κοιτάζοντας τους πραγματικούς οικονομικούς δείκτες, φαίνεται ότι η γερμανική βιομηχανία δεν έχει ακόμα ξεπεράσει πλήρως αυτή την αδύναμη φάση», αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείου. «Αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει μέσα στο έτος», αναφέρει το υπουργείο θέλοντας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις βιομηχανίες.
grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου