Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο υπουργός Εργασίας

Και νέος πονοκέφαλος για την τρικομματική κυβέρνηση, από την «αιφνίδια» απόφαση του Γιάννη Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ και τους κοινωνικούς εταίρους «πάγωσε» την όποια απόφαση. Έκθετο το Μαξίμου...
 
Αιφνιδίασε με την απόφασή του να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλία Κικίλια, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης.
Βέβαια, η …προσπάθεια αποπομπής του Ηλία Κικίλια μοιάζει, αυτή τη στιγμή να βρίσκεται εν κενώ, καθώς μετά από παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος και είχε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, η διαδικασία «πάγωσε».
Από την Ιπποκράτους όμως, εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια όπως και από την Αγίου Κωνσταντίνου. Παρ’ ότι από το Μαξίμου πηγές θέλουν να έχει συζητηθεί το θέμα στη σύσκεψη των αρχηγών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Ηλίας Κικίλιας παραμένει στη θέση του μέχρι  νεωτέρας…
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας ήταν στον ΟΑΕΔ από το 2009, για την παραμονή του όμως στην Κυβέρνηση Σαμαρά, τον πρώτο λόγο είχαν οι κοινωνικοί εταίροι όσο και  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο άκουσμα της είδησης εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων αλλά και της ΓΣΕΕ ανέφεραν ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ έχει αποδείξει την αξία του μέσω της θητείας τους, καθώς και ότι έχει επιλεγεί στη θέση αυτή με αξιοκρατικά κριτήρια.
Οι σχέσεις του Ηλία Κικίλια με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ήταν τεταμένες εδώ και μήνες, όμως η πρόθεση του υπουργού να «φάει» τον Διοικητή προσέκρουε κάθε φορά στην στήριξη της τρικομματικής και την… ποσόστωση, καθώς και στην ουσιαστική στήριξη των κοινωνικών εταίρων.
Για πολλά κενά στη συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης και την κυβέρνηση και πλήρη αυτονόμηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου, εξηγώντας την πρωτοβουλία του Γιάννη Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής του Οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι και, κατά το παρελθόν, Μαξίμου και Βρούτσης είχαν αποπειραθεί να αλλάξουν τη διοίκηση του ΟΑΕΔ προτείνοντας διάφορους υποψηφίους (μεταξύ άλλων ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Δ. Κοντός ο οποίος βέβαια στη συνέχεια έγινε διοικητής του ΟΓΑ), ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τον κ. Κικίλια, κατά τη διανομή θέσεων ευθύνης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, είχε «χρεωθεί» η ΔΗΜΑΡ, καθώς το ΠΑΣΟΚ επισήμως επέλεξε να διατηρήσει στη θέση του Διοικητή του ΙΚΑ τον κ. Ροβ. Σπυρόπουλο.
http://grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου