Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τα φαβορί για τα βραβεία των Καννών

«Θα κρίνω τις ταινίες με βάση την αγνότητα που υπάρχει πίσω από τις προθέσεις της δημιουργίας μιας ταινίας» ανάφερε η ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής, Νικόλ Κίντμαν, μερικές ώρες πριν η επιτροπή, υπό την προεδρία του σκηνοθέτη Στίβεν Σπιλμπεργκ, αρχίσει τη συνεδρίασή της για την απονομή του Χρυσού Φοίνικα και των άλλων βραβείων του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ ως Κανών.

Σε ένα φεστιβάλ, που αποδείχτηκε από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ είναι αρκετά. Ανάμεσα στα πρώτα είναι η γαλλική ταινία «Η ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, «Το παρελθόν» του Ιρανού Ασγκάρ Φαρχάντι και «Ενα άγγιγμα αμαρτίας» του Κινέζου Ζία Ζανγκ-Κε.

Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην απονομή θα παίξουν ταινίες όπως το «Inside Llewyin Davis» των αδερφών Κοέν και «Η μεγάλη ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο.

Για τα βραβεία ερμηνείας φαβορί είναι ο Μάικλ Ντάγκλας για το ρόλο του Λιμπεράτσι και η ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος για το ρόλο της στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου