Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Τουρκμενιστάν: Στο βιβλίο Γκίνες η πρωτεύουσα για τα μαρμάρινα κτήριά της

Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για τα μαρμάρινα κτίριά της
Το Προεδρικό παλάτι στο Ασγκαμπάτ

Το Προεδρικό παλάτι στο Ασγκαμπάτ

Οι αρχές του Τουρκμενιστάν φιλοδοξούν η πρωτεύουσα της χώρας, Ασγκαμπάτ, να μετατραπεί σε μια πολυτελή «λευκή πόλη», ανέφερε ο εκδότης του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες, Κρεγκ Γκλεντάι, μετά την καταχώρηση της πόλης στα ρεκόρ Γκίνες για την αφθονία των κτιρίων από λευκό μάρμαρο.

«Η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την υψηλότερη πυκνότητα κτιρίων κατασκευασμένων από λευκό μάρμαρο», δήλωσε ο Γκλεντάι, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον δήμαρχο της Ασγκαμπάτ, Ρεντζιεμπγκουελντί Νουρμαμέντοφ. Μέχρι σήμερα, «543 κτίρια από λευκό μάρμαρο, με συνολική έκταση 4.514.000 m2 χτίστηκαν στο Ασγκαμπάτ», είπε. Ο αριθμός των λευκών μαρμάρινων κτιρίων χτισμένων μέσα στην ίδια πόλη είναι τώρα «ο μεγαλύτερος στον κόσμο», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής του βιβλίου Γκίνες στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.


Turkmenistan-map.png
Τουρκμενιστάν

Το περασμένο έτος στην Ασγκαμπάτ εγκαινιάστηκε ένας γιγάντιος γυάλινος τροχός, ο μεγαλύτερος στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. 
Επίσης στα ρεκόρ Γκίνες βρίσκεται ο πύργος της τηλεόρασης στην Ασγκαμπάτ ύψους 211 μέτρων, με θέα σε ένα κτίριο σε σχήμα αστεριού που είναι και αυτό στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο διαμορφωμένο αστέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου