Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

ΕΝΤΑΣΗ ,ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ...ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών

Ένταση , αντιπαλότητα αλλά και ανταλλαγή χαρακτηρισμών μεταξύ του δημάρχου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης


Με ένταση , αντιπαλότητα αλλά και χαρακτηρισμούς μεταξύ του δημάρχου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε ησυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών το βράδυ της Τετάρτης, της 10ης Ιουλίου 2013 .
Η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών περιείχε 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη .Στην αρχή της συνεδρίασης παρευρέθησαν οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Αστυνομία και ζήτησαν την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα που απασχόλησε την περισσότερη ώρα της συνεδρίασης ήταν το 4οθέμα της ημερήσιας διάταξης και είχε να κάνει με την ενημέρωση συζήτηση για την διαχείριση Στέρεων αποβλήτων και τα νέα δεδομένα σε αυτή . Ήταν το θέμα που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση νασυμπεριλήφθη στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τηςπροηγούμενης συνεδρίασης, κάτι που δεν είχε συμβεί καιείχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση από την συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης ενημέρωσε το Σώμα αναφορικά με την διαχείριση των Στέρεων Αποβλήτωνκαι την θέση της ΕΣΑΝΣ στο θέμα. Ανέφερε ότι η αντιπολίτευση σχετικά με το θέμαλαϊκίζει και ότι προσπαθεί να πλήξει τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Θόδωρος Μηλίδης επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης , τόνισε ότι το θέμα είναι κορυφαίο και απευθυνόμενος στονδήμαρχο είπε « προφανώς κάτι θέλετενα κρύψετε .Τα περί λαϊκισμούσας τα επιστρέφω κ. δήμαρχε και έχετε δείξει δείγματα».Ανέφερε ότι η εισήγηση του δημάρχου στο θέμα ήταν η επανάληψη της συνέντευξης Τύπου που είχε δοθεί πριν λίγες μέρες από το δ.σ. της ΕΣΑΝΣ, λέγοντας «Είστε πρόεδρος της ΕΣΑΝΣ και δεν το έχετε καταλάβει». Ο κ. Μηλίδης ρώτησε ποιο θα είναι το κόστος ,πόσο θα πληρώνει ο δημότης για τα απορρίμματα , αναφέροντας ότι ο κόσμος δεν θέλει να ακούει προσωπικές κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο και υπογραμμίζοντας ότι πολλοί δήμοι έχουν έσοδα από την ανακύκλωση και ότι καθήκον όλων είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών .Επίσης ζήτησε ηπρογραμματική σύμβαση πριν υπογραφεί να έρθει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο .
Οκ. Στέφανος Φωτιάδης τόνισε ότι ο δήμαρχος είναι τόσο μικρόψυχος που δεν αναφέρει ποιοι ενέργησαν και φέρανε τα πράγματα στο σημείο που είναι.» Προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε το έργο» τόνισε απευθυνόμενος στον δήμαρχο και αναφερόμενος στην θέση του δημάρχου για την επέκταση του ΧΥΤΑ Σερρών, συνέχισε «δεν είχατε τη πολιτική ευστροφία να παίρνατε τα πέντε εκατομμύρια από το υπουργείο για τα απορριμματοφόρα και τους κάδους. Σειςδεν είσαστε που τρέχατε για την επέκταση του ΧΥΤΑ Σερρών, γιατί τώρα βιάζεστε».
Η κ. ΦιλιώΣαραντίδου ανέφερε ότι προσβάλει το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος και αν ήθελε να ήταν εντάξει θα έπρεπε να συζητηθεί πρώτα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και μετά να προχωρήσει . «Δεν υπολογίζεται τους δημοτικούς συμβούλους και κατά επέκταση τους δημότες , προωθώντας κακώς την πολιτική της Ε.Ε» σημείωσε ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι την ευθύνη της κατάστασης στην διαχείριση των απορριμμάτων έχουν όλοι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΝΣ , ακόμη και ο κ. Φωτιάδης.
Ο δήμαρχος Σερρών απαντώντας σε όσα άκουσε από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ,επανέλαβε ότι κάποιοι κοιτάζουν να πλήξουν τον δήμαρχο. Χαρακτήρισε γκεμπελικό τον τρόπο με τον οποίοαναφέρετε ο κ. Φωτιάδης και τόνισε ότι η απόφαση της ΕΣΑΝΣ ,είναι απόφαση όλων των δημάρχων και του διοικητικού συμβουλίου και τόνισε ότι το έργο είναι διαχρονικό. «Μέσα στην πρεμούρα σας να κατηγορήσετε τον δήμαρχο κατηγορείτε όλο το δ.σ της ΕΣΑΝΣ, εκτός αν θεωρείτε ότι είναι πιόνια μου .Ελάτε στην ΕΣΑΝΣ , αλλά όταν δεν θα ρθει κανείς γιατί θα αποκαλυφθείτε». Μάλιστα επιτέθηκε τον κ. Φωτιάδη λέγοντας ότι το2006 έλεγε προεκλογικά ότι το έργο θα γίνει από μηδενική βάση και το 2009 ,αφού βρήκε έτοιμη μελέτη το δημοπράτησε και έλεγε ότι το έργο πρέπει να το προχωρήσει η ΕΣΑΝΣ ,επίσης τόνισε ότι κάποιοι στην αποκεντρωμένη περιφέρεια κόψανε το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Σερρών .»Έχουμε μνήμη καλή κ. Φωτιάδη ,το θέμα είναι διαχρονικό ,μάτωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου και αναγκάστηκαν κάποιοι να τα πάρουν πίσω» σημείωσε, ενώ συνεχίζοντας είπε ότι έχει εστιάσει και προσπαθεί να πλήξει τον δήμαρχο λόγου εκλογικού άγχους, αρκεί να είναι αρεστός στο λαό .
Υπογράμμισε ότι τον ανταγωνιστικό διάλογο τον κάνειεπιτροπή και μόλις υπάρξουν αποτελέσματα θα ανακοινωθούν . Απευθυνόμενος στον κ.Μηλίδη είπε ότι τον κάλεσε στην ΕΣΑΝΣ δύο φορές αλλά ο κ. Μηλιδης δεν πήγε γιατί ενδιαφέρεται μόνο πως θα πλήξει τον δήμαρχο και σημείωσε ότι είναι άδικο να κατηγορούν όλους τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη.«Είναι υπόθεση όλων και με δικαιώνεται ,δεν υπογράφηκε καμιά σύμβαση , στόχος είναι να αξιοποιηθούν με το καλύτερο τρόπο τα απορρίμματα και παλεύουμε για το περιβάλλον .Εγώ δεν έλεγα ότι θα πέσουν σύμμικτα στο κύτταρο άλλοι τα λέγανε και μιλούσαν για ΧΥΤΥ ,και μετά το λέγανεΧΥΤ. Όλοι οι δήμαρχοι μαζί κάνανε τα βήματα για το έργο» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.
Ο κ. Αθανάσιςο Μπόϊκος , δημοτικός σύμβουλος της παράταξης«διάβαση Πεζών» απουσίαζε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ,λόγω της συμμετοχής του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Δήμητρα Μετόκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου