Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Το Android αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για επιθέσεις "κακόβουλου λογισμικού"


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-FBI

Μακράν ο νούμερο ένα στόχος για επιθέσεις «κακόβουλου λογισμικού» (malware), είναι το Android της Google, το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, κυρίως επειδή πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις αυτού, αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το FBI.

Το Android αποτέλεσε στόχο στο 79 τοις εκατό των περιπτώσεων εκ του συνόλου των malware απειλών το 2012, με τα γραπτά μηνύματα να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των κακόβουλων εφαρμογών, αναφέρεται στη μελέτη.
Η Google δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του πρακτορείου Ρόιτερς για σχολιασμό επί του θέματος.
Συγκριτικά, περίπου το 19 τοις εκατό των malware επιθέσεων είχε στόχο το Symbian της Nokia και λιγότερο από 1 τοις εκατό το iOS της Apple, τα Windows της Microsoft και το λειτουργικό της Blackberry.
Το Android συνεχίζει να αποτελεί τον «πρωταρχικό στόχο για επιθέσεις malware εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και της αρχιτεκτονικής ανοιχτού κώδικα», αναφέρεται στη μελέτη, η οποία απευθυνόταν στο προσωπικό της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών ασφαλείας.
ΠΗΓΗ ethnos.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου