Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

"Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ", λέει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για να κερδίσει μια τρίτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες Τρίτη σε προεκλογική συγκέντρωση ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ.


Η Μέρκελ επέρριψε στη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση, στην οποία ανήκε ο προκάτοχός της Γκέρχαρντ Σρέντερ, την ευθύνη γι' αυτή την "θεμελιωδώς εσφαλμένη" απόφαση, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα από τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

"Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στην ευρωζώνη", δήλωσε χειροκροτούμενη η Μέρκελ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης μερικών εκατοντάδων προσώπων στη μικρή πόλη Ρένσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.

Η συντηρητική καγκελάριος, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις, κατηγόρησε και πάλι τον Σρέντερ ότι συγκατατέθηκε το 2001 στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, εξασθενώντας έτσι τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος.

Το Σάββατο είχε ήδη επιτεθεί στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) σχετικά με το θέμα αυτό λέγοντας: "Δεν μπορεί αυτοί που δέχθηκαν την Ελλάδα στην ευρωζώνη να μας λένε σήμερα ότι έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα". 


ΠΗΓΗ xrimatistirio.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου