Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ευ. Βενιζέλος: «Εφικτή η οριστική έξοδος από την κρίση»

«Ο Σεπτέμβριος πρέπει να σηματοδοτήσει «την είσοδο στην τελική ευθεία», προσθέτει.

«Η οριστική έξοδος από την κρίση είναι και αναγκαία και εφικτή», δηλώνει σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι ο Σεπτέμβριος πρέπει να σηματοδοτήσει «την είσοδο στην τελική ευθεία για την οριστική έξοδο από την κρίση» και τη «σταδιακή, αλλά οριστική έξοδο από το Μνημόνιο, που αποτυπώνει μία συνεχόμενη, σκληρή αλλά άνιση διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας μέσω της περιβόητης τρόικας που τους εκπροσωπεί».
Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι για να το πετύχουμε αυτό «πρέπει να συσπειρώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το δικό μας «εθνικό μνημόνιο», γύρω από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που ξανακάνει την Ελλάδα αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται εναντίον του ενδεχομένου λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων «που δεν αντέχει κανείς» ενώ αναφερόμενος στην κρίση σημειώνει ότι «μάς έφερε αντιμέτωπους με μία πικρή αλήθεια που κρύβαμε στη χώρα μας επιμελώς. Τώρα αυτή την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει. Η οριστική έξοδος από την κρίση είναι και αναγκαία και εφικτή, το πρώτο δε στοιχείο που περιλαμβάνει είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η αποκατάσταση αδικιών που έγιναν πάνω στη μάχη της εθνικής επιβίωσης».
«Στην προσπάθεια αυτή», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, «ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι n κοινή επιλογή σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης να επενδύσει πολιτικά στο σενάριο της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής διάλυσης, της θεσμικής αποδιοργάνωσης και της εθνικής ταπείνωσης. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Κάθε καλή είδηση, κάθε ίχνος προοπτικής τούς ενοχλεί και τους εκνευρίζει πολιτικά. Δεν αποδέχονται ένα ελάχιστο πλαίσιο εθνικής συναίνεσης. Αυτό είναι, όμως, το πρώτο που χρειαζόμαστε για την πατρίδα μας. Πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Και η αντιπολίτευση να πάψει να επενδύει στην προσδοκία της καταστροφής» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου