Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σάλος με δηλώσεις της Ισινμπάγεβα για τον ρωσικό νόμο περί ομοφυλοφιλίας

«Επιτέθηκε» κατά συναθλητριών της


Σάλος με δηλώσεις της Ισινμπάγεβα για τον ρωσικό νόμο περί ομοφυλοφιλίας
 (Φωτογραφία:  Reuters )

Η Ελενα Ισινμπάγεβα την Τετάρτη έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στο άλμα επί κοντώ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας και μία ημέρα μετά, έκανε όλο τον κόσμο να σχολιάζει τις δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες τάχθηκε υπέρ του πολυσυζητημένου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία και απαγορεύει την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων. 

Μάλιστα, επιτέθηκε σε αθλήτριες της Σουηδίας, όπως η Εμα Γκριν-Τρεγκάρο, οι οποίες αγωνίστηκαν βάφοντας τα νύχια τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζουν την απελευθέρωση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.
Οι δηλώσεις της Ρωσίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας έγιναν λίγη ώρα μετά την απονομή των μεταλλίων, έκαναν αμέσως τον γύρο του κόσμου και πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ξέσπασε ένας «πόλεμος», καθώς άλλοι τις καταδίκασαν και άλλοι τις υπερασπίστηκαν.
Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η Ισινμπάγεβα είπε στα αγγλικά: «Η στάση της (σ.σ. της Γκριν-Τρεγκάρο) δείχνει ασέβεια στη χώρα μας και στους πολίτες αυτής της χώρας, γιατί είμαστε Ρώσοι. Ίσως είμαστε διαφορετικοί από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα και δεν θέλουμε να έχουμε στο μέλλον. Έχουμε τους νόμους μας, που όλοι οφείλουν να σέβονται. Όταν πάμε σε άλλες χώρες, ακολουθούμε τους κανόνες των χωρών που μας φιλοξενούν. Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε εκεί τους δικούς μας κανόνας, απλώς προσπαθούμε να τους σεβαστούμε. Θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς μέσους ανθρώπους, τα αγόρια να ζούν με τα κορίτσια και οι γυναίκες με τους άνδρες. Αυτό προέρχεται από την ιστορία».
Και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα να μην καταστρέψει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι».
Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ:sports.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου