Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Γ. Κοντογιάννη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό πρόσληψης δοκίμων πυροσβεστών του 2003 που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ

Δελτίο Τύπου Γ. Κοντογιάννη 3.2.2012

Σύμφωνα με την απάντησή σας στην Ερώτηση που κατέθεσα στις 11.3.11 με α.π. 12898: «Για τον διαγωνισμό πρόσληψης δοκίμων πυροσβεστών, που προκηρύχθηκε το έτος 2003 και ακολούθως ακυρώθηκε το μήνα Μάρτιο του έτους 2004, εκδόθηκε, ύστερα από σχετική αίτηση ενδιαφερομένων συμμετεχόντων σε αυτό, η υπ’ αριθμ. 3225/2010 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Γ΄), όπου συγκεκριμένα στο διατακτικό αυτής αναφέρεται ότι «….η προσβαλλόμενη Απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος δεν αιτιολογείται νομίμως, για το λόγο αυτό, βάσιμα προβαλλόμενο με την κρινόμενη αίτηση, πρέπει να γίνει δεκτή, να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και να αναπεμφθεί η υπόθεση στη Διοίκηση για νέα κρίση που να είναι νόμιμη».
Η Διοίκηση (Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος) την τρέχουσα χρονική περίοδο, θα εξετάσει ενδελεχώς τον τρόπο και τις δυνατότητες εκτέλεσης της ανωτέρω απόφασης για πλήρη συμμόρφωση προς την προκύπτουσα νομιμότητα».
Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος επί του θέματος.
 Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Γιατί υπάρχει τόση καθυστέρηση αναφορικά με την εκτέλεση της ως άνω απόφασης;
2. Πότε αναμένεται να προσληφθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2003 που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ; 

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο




Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου