Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μαρία Κόλλια:ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 


Μετά από επιστολή διαμαρτυρίας που έλαβε η κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,
από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης  με θέμα την παντελή έλλειψη διαβούλευσης και ενημέρωσης τους
από το Υπουργείο Παιδείας για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που τους αφορά,  στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η κα Κόλλια, κατέθεσε
σχετική ερώτηση:

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθ. Πρωτ.: 3757/06.11.2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού   
Θέμα:   Διαμαρτυρία Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης        

   Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης αναφέρει, ότι έπειτα  από  έγκυρες  πληροφορίες  στο  νομοσχέδιο,  που αφορά στην οργάνωση  του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις  που  κατά  την  άποψή  του οδηγούν  το  σύνολο  των  ιδιωτικών  εκπαιδευτηρίων  σε  αφανισμό και σαν  παράδειγμα  αναφέρει τη  λήξη  των  όποιων  αδειών  διαθέτουν στις  31-8-13, την  έκδοση  νέων  αδειών  εντός  τετραμήνου  αλλά  την  έναρξη  λειτουργίας  την  επόμενη  χρονιά και τα νέα  κριτήρια  κτιριακής  καταλληλότητας π.χ. 4,5 τ.μ. ανά  μαθητή  κ.λ.π.
  Συγχρόνως διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη διαβούλευσης και ενημέρωσής τους και τον επιχειρούμενο αιφνιδιασμό των φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης, με επαπειλούμενη ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου.
   Συγχρόνως, η εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα έχει πληγεί και υπάρχει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, η οποία οδηγεί στην αναζήτηση διεξόδων άλλων, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και στη διερεύνηση του γεωγραφικού χώρου αναζήτησης εργασίας.
   Η ανάπτυξη της οικονομίας πέρα από τις σωστές επιλογές τομέων δραστηριότητας προϋποθέτει και τη σωστή και αξιοκρατική στελέχωση του κάθε τομέα. Είναι επίσης αναγκαίο η εναρμόνιση των όποιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αγορά και τις ανάγκες της. Η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση με ακριβή στόχευση στην ικανοποίηση των πιο πάνω αναγκών, αλλά και η υλοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που να καθιστά εύκολη την απόδειξη της ουσιαστικής ικανότητας και ευχερή τη διακίνηση μέσα στον ευρύτερο εργασιακό χώρο καθίσταται επίσης πολύ σημαντική. Η αδυναμία επίτευξης της ικανοποίησης των προϋποθέσεων για ευκολότερη εξεύρεση εργασίας και αξιοκρατικής στελέχωσης με τη σειρά τους θα έχουν σαν αποτελέσματα τη δυσκολία εξόδου από την κρίση δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο.
   Επιπλέον,  είναι σημαντική η προαγωγή, η ανάπτυξη και η τελειοποίηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στην Ελλάδα, η σωστή μετάδοσή τους στους μαθητές, αλλά και η διαφύλαξη των βασικών επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου, εξετάσεων γλωσσομάθειας σε πανελλήνια κλίμακα και η παροχή βεβαιώσεων γλωσσομάθειας, ενώ θα πρέπει να τονισθεί η σπουδαιότητα και το έργο που διαδραματίζουν επιτυχώς τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης,
   Εξαιτίας λοιπόν όλων των παραπάνω,  θα πρέπει να σταματήσει κάθε σχετική νομοθετική ρύθμιση  και να γίνει άμεσα ενημέρωση, αλλά και  διαβούλευση  με  τους  κοινωνικούς  φορείς  μέσα  στα  πλαίσια  της  δημοκρατίας  και  της  διαφάνειας. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν θεωρείτε απαραίτητη τη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για ζητήματα μείζονος σημασίας,  που θα καθορίσουν το επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων επαγγελματιών αλλά και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.
Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2012                                                                                                Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών




Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 
 






Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου