Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: Περιαστική Οδός Σερρών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αριθ. Πρωτ.: 8453/14.03.2013  
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Περιαστική Οδός Σερρών

 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα , εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την Περιαστική Οδό Σερρών και την σύνδεσή της με τον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνα. Με την ολοκλήρωση των έργων ο δρόμος θα μετατραπεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα συνολικού μήκους 22,25 μέτρα, ενώ το εκτιμώμενο κόστος για την Περιαστική Σερρών έχει υπολογιστεί περίπου σε 90.000.000 ευρώ.
 Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία των νέων χαράξεων σύνδεσης της Περιαστικής Οδού Σερρών  , και συγκεκριμένα με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού στα δυτικά και την Εθνική Οδό Σέρρες-Καβάλα στα ανατολικά , καθώς και τους κόμβους Α/Κ σύνδεσης με τον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνα, τον ημικόμβο Νοσοκομείου και τον ημικόμβο Επταμύλου-Οινούσας.
 Επίσης προβλέπεται παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων και τεχνικά έργα κάτω διαβάσεων για την ασφάλιση της επικοινωνίας των εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου περιοχών.
 Επειδή η αποπεράτωση του εν λόγω έργου, το οποίο αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα, θα αναβαθμίσει την ποιότητα και την ασφάλεια ενός οδικού περιβάλλοντος και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου εντός και πέριξ της πόλης και εν τέλει στην ίδια την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και της παραγωγικότητας στην περιοχή και επειδή η ολοκλήρωση του έργου έχει ήδη καθυστερήσει απαράδεκτα 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
Πότε ολοκληρώνονται οι σχετικές διαδικασίες, πως θα χρηματοδοτηθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Περιαστικής Οδού Σερρών;
Αθήνα, 14 Μαρτίου 2013
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου