Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μπίκας: «Αν μίλησα με τον Γ. Παπανδρέου δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ»

 ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΩΤΗ

«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση» φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο οποίος κλήθηκε να δώσει νέα κατάθεση, μετά τους σχετικούς ισχυρισμούς που διατύπωσε εναντίον του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Μπίκας: Δεν μίλησα με τον Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ
Μάλιστα, φέρεται να εμφανίζεται θετικός σε μια κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον κ.Διώτη, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν του ετέθη ερώτημα σχετικά με τις αναφορές του πρώην διοικητή του ΣΔΟΕ ότι ήταν εκείνος που ενημέρωνε τον πρώην πρωθυπουργό για τις έρευνες με επίκεντρο τη λίστα Λαγκάρντ, απάντησε: «Δεν ξέρω τί λέει ο κ.Διώτης».
Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Μπίκα διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή το μεσημέρι.
Παράλληλα η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποστροφή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι «είμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα» προκάλεσε κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής.
Ωστόσο ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο κ. Μπίκας από τον εισαγγελέα. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Εν τω μεταξύ, τα τρία μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη, όσο και του κ. Μπίκα αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα ζητήσουν την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους.
inews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου