Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φόρο στους πλούσιους θέλει να βάλει ο Ολάντ

Την πρόθεσή του πως θα συνεχίσει να πιέζει ώστε να περάσει ένα νέο φόρο που θα αφορά στους πλουσίους εξέφρασε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Σημειώνεται πως ο προηγούμενος φόρος δεν εγκρίθηκε από την ανώτατη αρχή της χώρας. Ωστόσο, ο  Ολάντ δήλωσε πως σκοπεύει να αλλάξει ελαφρώς τη στρατηγική του. «Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν φόρο 75 τοις εκατό του εισοδήματος για ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε.

hollande.jpg

Επιπλέον, ο Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων φόρων για το τρέχον και το επόμενο έτος, ενώ εκτίμησε ότι "η παραμονή στη λιτότητα, καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη", και ενθαρρύνει την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.

"Έχω αυτή την υποχρέωση να πω στους ευρωπαίους ηγέτες: σήμερα η παράταση της λιτότητας, δημιουργεί τον κίνδυνο να μην επιτυγχάνεται η μείωση των ελλειμμάτων και η βεβαιότητα ότι θα έχουμε αντιδημοφιλείς κυβερνήσεις τις οποίες οι λαϊκιστές θα καταπιούν την κατάλληλη στιγμή", επισήμανε.
"Το ότι οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να είναι αυστηρές, το καταλαβαίνω απόλυτα, το να παραμένουν όμως στη λιτότητα, όχι, είναι σαν να καταδικάζουμε την Ευρώπη σε έκρηξη", πρόσθεσε.
"Δεν θα κάνω μια πολιτική που οδηγεί την Ευρώπη στη λιτότητα", υποσχέθηκε ο αρχηγός του κράτους, συμπληρώνοντας: "Δεν θέλω η Ευρώπη να είναι ένα αναμορφωτήριο".

Σε σχετική ερώτηση για τις γάλλο-γερμανικές σχέσεις, έκανε λόγο για "μια φιλική ένταση", σημειώνοντας ωστόσο ότι το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν "μια υποχρέωση και οι δυο, για να προχωρήσει μπροστά η Ευρώπη".
Τέλος, επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία δεν θα επιτύχει το στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2013, όπως είχε δεσμευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους της. "Δεν θα πετύχουμε το 3%, διότι αν πιέσουμε τους ρυθμούς θα αναιρέσουμε την ελπίδα μιας επιστροφής στην ανάπτυξη", σημείωσε.
 alterthess.gr


Μοιραστείτε το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου