Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Φ. Αραμπατζή με τον Αν. Υπουργό Υποδομών Στ. Καλογιάννη

«Σήμα κινδύνου» για το δρόμο Πετριτσίου- Καστανούσσας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη, συναντήθηκε σήμερα, η Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή. Κεντρικό θέμα της συνάντησης εργασίας ήταν η ανάγκη χρηματοδότησης του Οδικού Άξονα Σερρών Κιλκίς και συγκεκριμένα στο Τμήμα γέφυρας Στρυμόνα- Καστανούσσας.

Η κ. Αραμπατζή εξέθεσε στον Υπουργό την τραγική κατάσταση του οδοστρώματος, που υποβάλλει τους κατοίκους  της ακριτικής περιοχής σε απίστευτη ταλαιπωρία, φθορά των αυτοκινήτων τους, ειδικά στην παρούσα οικονομική κρίση, κυρίως όμως τους κινδύνους που ελλοχεύουν να χαθούν ζωές και να θρηνήσουμε θύματα. Επιπλέον επεσήμανε την καθημερινή περαιτέρω μεγάλη επιβάρυνση, που υφίσταται το Οδικό δίκτυο, καθώς χρησιμοποιείται καθημερινώς από Βαρέα Οχήματα, που εκτελούν δρομολόγια από τον Προμαχώνα προς την βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, σε αντικατάσταση ουσιαστικά του κάθετου άξονα της Εγνατίας, αποτελώντας έτσι δίκτυο Εθνικής Σημασίας.

Η Σερραία Βουλευτής ανέφερε στον Υπουργό πως οι υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις σε επίπεδο Περιφέρειας, τόσο αυτή που εκτελέστηκε όσο και αυτή που δημοπρατήθηκε, το αποτέλεσμα της οποίας από τον Οκτώβριο αναμένεται να εγκρίνει η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, είναι ελαχιστότατες για ν’ αντιμετωπίσουν τις ανάγκες. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό να προκρίνει την χρηματοδότηση, που ζήτησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερα οι επουλώσεις του Οδικού άξονα σε μήκος τουλάχιστον 7-8 χλμ.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης ανασύροντας το σχετικό φάκελο, δεσμεύτηκε στην κ. Αραμπατζή να εξασφαλίσει περαιτέρω πιστώσεις για την υποβοήθηση του έργου.


Φωτεινή Αραμπατζή
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου